Данъчните следят за обороти и трудови договори по празниците

Инспекторите от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново започват масирани проверки по заведенията и търговските обекти по повод на предстоящите празници. Целта на контрола е да се проследи дали се отчитат реалните обороти и плащат ли се дължимите данъци върху тях.

Служителите ще проверяват и назначени ли са на трудови договори работещите в обектите и дали са осигурявани на реалните заплати, начислени ли са задължителните осигурителни вноски и внесени ли са дължимите осигуровки.

Проверките ще обхванат заведения и хотели на територията на цялата дирекция , която покрива областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново. Във фокуса на проверяващите ще бъдат и курортните селища и по специално Арбанаси и Вонеща вода.

Мобилни екипи на дирекцията ще подсилят контрола по празниците и в столицата.

На търговците, при които се установят нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, ще се съставят актове за нарушения.

Засиленият текущ контрол е практика на приходната агенция, която има дисциплиниращ ефект. Резултатите показват, че такива проверки изкарват на светло и качват многократно оборотите в търговските обекти и заведенията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика