Данъчни в сини жилетки обхождат търговските обекти в габровско Патрулиращите ходят по двойки, всеки от различен отдел на агенцията

Данъчни в сини жилетки по двойки обхождат търговските обекти в габровска област, съобщават от местния офис на НАП. Проверките се извършват по предварително зададен маршрут, а в патрулиращите двойки задължително инспекторите са от различни отдели на приходната агенция.

От офиса на Национална агенция по приходите (НАП) в Габровоинформират, че техни служители вече са започнали активни контролни действия на търговските обекти.

Контролните действия се извършват в цялата Габровска област. С превантивна цел те раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху задължението на търговците за отчитане на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите се уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.

Двойките данъчни служители патрулират по две седмици, след което ги сменят техни колеги, а самата кампания е безсрочна. На по-късен етап ще се извършват регулярни проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на НАП-Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавна проверка на сигнала. Сигнал може да бъде подаден и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща – infocenter@nra.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.