Данъчни запечатаха 50 обекта заради укрит оборот

50 обекта по Северното Черноморие са били запечатани от 1 юли насам заради укриване на оборот. Заповеди има за още 50, но стопаните им опитват да се спасят чрез смени на собствеността, за което е сезирана прокуратурата, съобщи Ваня Димитрова, шеф на дирекция "Контрол" в НАП-Варна.

Според нея акции на тайни клиенти са довели до затварянето на 10 хотела и къщи за гости. Директно от касите на 50 големи длъжници са събрани 60 000 лв. Стоки за 11,6 млн. лв. за зареждане на хотелите са проверили екипите на КПП-тата в големите курорти. Само във Варненско полицията и 7 други контролни институции, участници в междуведомствения координационен център, са ревизирали съвместно 3990 обекта.

Установени са били 254 нарушения и са съставени 43 акта, най-често за липса на касов апарат, категоризация или здравни книжки на работещи в заведения, отчете директорът на ОДМВР-Варна ст. комисар Даниел Пашов. При ревизиите, част от които са нощни, са били открити и конфискувани 607 кутии цигари и 108 кг тютюн без бандерол, както и 50 л нелегален наливен алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България