Данъчни запечатаха 8 заведения в Албена и Златни пясъци

НАП

След проверка на НАП осем търговски обекта в Албена и Златни пясъци са запечатани за неиздаване на касови бележки. Нарушенията се установяват чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите, уточниха от ТД на НАП Варна – офис Добрич.

В късните часове на почивните дни инспектори от „Оперативни проверки“ към варненската териториална дирекция провериха 27 търговски обекта на първа линия в Златни пясъци, като съставиха 10 акта за административни нарушения.

В три магазина за продажба на дрехи, офис за туристически услуги, два магазина за аксесоари и пункт за продажба на сладолед данъчните са установили, че за извършените продажби търговците не издават касови бележки. Освен съставените актове и седемте обекта ще бъдат запечатани за срок до 30 дни. Другите три акта са съставени за установена разлика в касовата наличност и регистрирания на фискалните устройства оборот от продажбите.

В к.к. Албена варненските данъчни са осъществили контрол в 12 търговски обекта, разположени по централната алея. Магазин за продажба на хранителни стоки ще бъде запечатан, тъй като в него на клиентите не са издавани касови бележки. В други три обекта са съставени актове за разлика в касовата наличност.

На крайбрежната алея в морската столица са извършени 22 проверки на търговски обекти. Съставени са три акта за установяване на административно нарушение-разлика в касовата наличност. По време на проверките са посетени и пет обекта, от които публичните изпълните от териториалната дирекция са иззели парични средства от касите. Става въпрос за три ресторанта и два коктейл бара на крайморската алея, чиито собственици имат просрочени данъчни задължения и отказват да ги погасяват доброволно. Общата сума на иззетите парични средства е в размер на 5 000 лева.

Наблюдението и проверките на търговците по Северното Черноморие продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България