Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Данъчни „нападнаха“ Банско

Снимка: Архив

Данъчни масово извършват проверки в зимния курорт Банско, както обещаха преди началото на сезона.
Само за два дни са извършени 62 проверки ,10 ресторанта са поставени под специално наблюдение на оборотите , а два са пред заваряне.

Проверките се правят от инспекторите от отдел „Оперативни проверки“ на ТД на НАП София съвместно с екипи от МВР и представители на общинска администрация Банско, извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации и реално отчитане на оборотите.

10 от най-посещаваните заведения за обществено хранене в курорта са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на агенцията. Целта на наблюденията е да се сравняват оборотите отчитани за минали периоди с регистрираните по време на проверката и при наличие на съществени различия фирмите да бъдат предлагани за пълна ревизия.

Паралелно с това инспекторите от ТД на НАП София проверяват ски-гардеробите, търговските обекти и ски съоръженията в Банско, Добринище, Разлог и Баня. Именно тук са регистрирани и най-драстичните нарушенията на законодателството. Ски-гардероб е работил без наличие на фискален устройство. Това дава основания на инспекторите да поискат запечатване на обекта за срок от един месец. Още един обект в Банско ще бъде запечатан, заради неиздаване на дневни отчети от фискалният апарат.

Възстановяването на работата на запечатаните обекти може да стане само чрез Административен съд и след плащане на наложените санкции.

Приоритет в работата на екипите ще бъдат и съвместните проверки с общинска администрация, които ще са насочени основно към апартхотелите в града. Чрез фиктивна резервация в интернет, която ще играе ролята на контролна покупка, инспекторите ще проверяват всичко свързано с данъчното и осигурително законодателство в тези т.нар. частни квартири.

В хода на кампанията предстоят и нощни проверки, които ще се осъществяват съвместно със служители на полицията.

В курортния град е изграден координационен център, където ежедневно се отчитат и планират дейностите на съвместните проверки.

Инспекторите на ТД на НАП София извършват контрол и в к.к. Боровец, където е регистрирано едно нарушение – разлика между данните на фискалното устройство и наличните пари в касата на търговски обект – бистро. При проверката е направен протокол, предстои съставянето на акт за административно нарушение.

„Целта на кампанията тази година е насочена по скоро към промяната на поведението на бизнеса, а не толкова към налагане на санкции. Стараем се да бъдем в помощ на коректните данъкоплатци и да ограничим максимално действията на тези, които нарушават закона – заяви директорът на ТД на НАП София Илиана Христова.
Контролните мерки в зимните курорти ще продължават без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете