Данъчни продават джипове на длъжник от Варна

Два джипа на длъжник за продажба обявиха от НАП Варна. Търгът на возилата е обявен за 28 февруари. Публичните изпълнители на Данъчното вадят за продан джипове с марката "Мицубищи Аутлендър" с начална цена 13 500 и 14 000 лева, от които тръгва тайното наддаване.Собственикът им от Варна е отказал да изпълни доброволно данъчните си задължения към бюджета. Джиповете, произведени през 2008 г., са в двора на НАП във Варна, където кандидатите да ги купят, могат да им направят оглед.

От началото на 2017 година до средата на месец февруари 1811 длъжници от обхвата на териториалната дирекция, които са с неплатен ДДС и други данъци, са в процедура по събиране с изпълнително дело, съобщиха от пресслужбата на приходната агенция. Всички са допуснали просрочие в плащането за повече от 2 месеца. Агенцията e стартирала кампания по изпращане на съобщения за доброволно издължаване към хазната в 7-дневен срок. Такива кампании ще се провеждат всеки месец.

От НАП Варна препоръчват всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело.

Коментари

Задължително поле