Данъчни хайки през нощта и уикенда

С 28% се увеличили приходите през лятото на 2017 по Северното Черноморие, отчитат от НАП Варна

Данъчните инспектори от „Оперативни проверки“ към НАП Варна започнаха проверки за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки, които се извършват след 17,30 ч. в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция.

Причина за мярката са данните от дистанционната връзка на всеки касова апарат в страната със сървърите на НАП, които сочат, че надвечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите. Контролната кампания по Северното Черноморието също е потвърдила, че има случаи, в които спазването на данъчните изисквания рязко намалява в часовете, извън официалното работно време на НАП.

За две седмици в Добрич са извършени 45 такива проверки. Съставени са 3 акта за неиздаване на касови бележки, като 3 магазина са били запечатани за една седмица. Други 6 акта за административно нарушение са съставени за разлика в касовата наличност.

От НАП Варна отчитат, че приходите в държавната хазна само за трите месеца през летния сезон са с 28% повече в сравнение със същия период на миналата година.От началото на месец юни до края на септември инспекторите от НАП Варна, подкрепени от колеги от вътрешността на страната, са извършили близо 8000 проверки на обекти по Северното Черноморие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България