Дарение от плодове и туршия трогна пенсионерите в пловдивско село

Дарение от плодове и туршия трогна пенсионерите в пловдивско село

Дарение от портокали, мандарини и туршия трогна възрастните хора в пловдивското село Крислово, които днес се изредиха пред местното кметство, за да си получат пакетите, осигурени от бизнесмен от региона.

"Храните, които традиционно присъстват на всяка трапеза за Бъдни вечер и на Коледа, са дарение от бизнесмен, който не желае да разгласяваме името му. Този негов жест към хората в затруднено материално положение в селото ни не е първият, затова и аз поднасям моята благодарност към него, защото виждам колко щастливи са пенсионерите.  Не че няма да могат да заделят по 5 лв. за 2 кг. цитруси на празничната трапеза - просто те са трогнати от вниманието, което им се оказва, защото не са забравени и има кой да мисли за тях", коментира кметът на Крислово Димитър Андреев и допълва, че около тон са раздадените днес плодове.

Благотворителните акции в Крислово ще продължат, като следващата изненада ще е за децата. Предишната бе за Никулден, когато на пенсионери, сираци и самотно живеещи хора бяха раздадени шарани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони