Дарение от шлемове за полицията направиха тамплиери

Снимка: Цветан Томчев

Известният стоматолог проф. д-р Юлия Николова дари от името на Командерия "Княз Борис І", част от "Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим", Велик приорат България, 40 броя предпазни шлемове за лице. По волята на дарителите събитието се проведе на входа за кв. Факултета, София, при пропусквателния пункт на МВР на бул. "Възкресение" в столицата.

Снимки: Цветан Томчев

"Полицаите са сред най-рисковата група от заразяване с коронавирус и по тази причина Орденът на тамплиерите реши да помогне в опазването на здравето на работещите на такива опасни места полицаи", каза проф. Николова.

"Това не е първото дарение, което правим, но сега сме тук за да дарим тези шлемове на полицаите, за да изкажем така благодарността си за дисциплината и професионализма, затова, че ни пазят. Поклон, благодарност, желаем им здраве и нека всички да спазваме мерките, които се препоръчват от щаба!", каза за в. "Труд" проф. Николова.

Около 10,30 часа вчера на входа на ромския квартал дойде и кметът на Община Красно село Иван Чакъров и началникът на Охранителна полиция на 3-то столично РПУ, главен инспектор Тодор Иванов. Те приеха дарените предпазни шлемове и също изказаха благодарността си за помощта на Ордена на тамплиерите.

"Въпреки тежката обстановка, колегите от полицията дежурят по 24 часа в денонощието, за да пазят живота и здравето нанаселението от района. Тук фамилиите са с по над двадесет човека, живеят в малки пространства, и имат неизбежен близък контакт помежду си. Вчера имахме 200 направени проби от специалистите от РЗИ, от които шест са съмнителни за зараза с Covid-19. Това не е толкова страшно за момента, но ние сме длъжни да вземаме отрано предпазни мерки за недопускане на лавинообразно разпространяване на заболяването", каза г-н Чакъров.

Коментари

Задължително поле