Дарители ремонтираха зала за борба

Нова спортна зала по борба беше открита в Шумен. Тя е в ремонтирани помещения на бившия Спортен диспансер, който пустее от 15 г. Вече 30 деца провеждат тренировки, а сред ентусиастите има и четири момичета.

50 000 лв. е коствал ремонтът и той е дарение от шуменска фирма, към която се обърнал клубът по борба „Мадарски конник“. „Започнахме от нулата. Засега не бързаме с участието в състезания. Децата са от 3 до 13 г. трябва най-напред да научат основните неща от борбата като спорт“ каза треньорът Кънчо Тодоров.

Кметът на Шумен Любомир Христов се надява от новата зала да излязат бъдещите републикански и световни шампиони. Партньорството между клуба и общината започнало в средата на годината, когато клубът поискал зала за тренировки. От общината им предоставили старата база и им дали пълна свобода да направят ремонта. Освен залата, спонсорите Мартин и Божидар Маринови ремонтирали и санитарните помещения на втория етаж.

Клубът по борба „Мадарски конник“ ще ползва помещенията за срок от 5 години, ще заплаща консумативите за функциониране, а тренировките за малките спортисти са безплатни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България