Дарителска кампания за стартиращи компании и малки фирми

Дарителска кампания за стартиращи компании и малки фирми започна инвестиционна компания за блокчейн стартъпи. Те започват сабирането на средствата в подкрепа на български компании, пострадали от замразяването на икономическия живот заради коронавируса. Целта на кампанията е да бъдат набрани поне 100 хил. лв., с които в последствие да бъдат безвъзмездно финансирани малки и средни български фирми.

Срокът за събирането на средствата е до 18- тимай. Всички дарители ще бъдат отбелязани на страница на кампанията, като най-малкото дарение може да е 5 евро. Междувременно от 1-ви май компания ще събира и кандидатури от компании, които имат нужда от подобно финансиране и разпределение на натрупаните средства. Изборът на компаниите, които ще получат помощ, ще бъде обявен на 1 юни.

Критериите за одобрение на фирмите са да докажат, че тяхната дейност е сериозно засегната от COVID-19 кризата и има реален риск да освободят служители. Да имат назначени минимум 3 служителя на пълно работно време и на постоянен договор. Месечният оборот на кандидатите да е намалял с повече от 20%, считано от началото на обявеното извънредно положение. Да представят план за преструктуриране и адаптиране на бизнеса им към новите пазарни условия, които биха осъществили с финансирането.

Вижте кампанията тук - https://bg.helpkarma.com/campaign/fond-za-podkrepa-na-balgarski-startapi-1359

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес