Дарителска кампания събира български книги за училища в САЩ

Дарителска кампания на Националният литературен музей събира книги на родни класици за училища в САЩ, информира БТВ.

Едно от училищата, което има нужда от българска литература има 44 ученика. „Освен българските класици смятам, че много полезни биха били книги за малко по-мъничките деца като български народни приказки”, споделя Мария Лабова, директор на Ново българско училище в Нейпървил.

Преди няколко дни в училището си направили експеримент им прочели приказката за Косе Босе.

Книгите ще се събират в Националния литературен музей, а ще стигнат до българските училища в консулски окръг Чикаго със средства дарени от наши сънародници, които живеят в САЩ.

„Не съм чул някой българин, който отива да работи или живее в чужбина да си е взел библиотеката. Взимаш най-важните неща в рамките на самолетния билет или автобусния и след това се чудиш какво да правиш. Ако купиш нещо, купиш”, посочва Пламен Георгиев, директор на Националния литературен музей.

Книгите ще зарадват не само децата, но и техните родители, защото ще станат част от българските библиотеки, които съществуват в много от училищата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.