Дариха техника за обучението на ученици от търговищко село

Осигурената техника е раздадена на децата, които не разполагат с компютри или таблети, за да учат в условията на дистанционното обучение.

Пет компютърни конфигурации, четири таблета и два лаптопа са получени в Основното училище в село Голямо ново, община Търговище, за нуждите на учениците при обучението им в електронна среда. Техниката е дарена от Людмил Икономов от Варна, Боряна Пейчева от Велико Търново, Данаил Андонов и Кристина Славова от София, съобщават от училището ръководство, което сърдечно благодари за подкрепата.

„Докато има хора като тях, ще се случват чудеса! Тяхната постъпка доказва, че в трудни времена взаимопомощта и съпричастието са от съществено значение за успеха и ни карат да вярваме, че мисията е възможна”, казват от училището.

В него се обучават 85 ученици до 7 клас, включително, както и 12 деца в подготвителна група.

Учителите са потърсили помощ преди време за своите ученици, тъй като повечето от тях нямат нужната техника, за да продължат да учат от домовете си в условията на пандемията. За осигуряването на съответната техника и интернет е била инициирана кампания във фейсбук страницата на училището, наречена "Ако искате да помогнете".

Със средства от бюджета му пък са закупени 14 рутера за безжичен интернет. Те са раздадени на семействата на нуждаещите се ученици, които сега имат и нужните устройства, за да продължат да учат.

„Осигурената техника е предназначена единствено и само за ползване от учениците от уязвими групи за обучението им в електронна среда”, уверяват преподавателите.

Те разказват, че учениците им през годините са правили не една добрина - благотворителни коледни акции за деца в нужда; дарения на предмети на бедстващите след инцидентите в Хитрино и Аспарухово.

Припомнят също, че децата са автори на „Учебник по доброта”, в който са описани добри постъпки на техните по-големи батковци и каки.

Днес, с получаването на дарението, учениците са научили важния урок, че: доброто ражда добро, че когато и те имат нужда от подкрепа, ще я получат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини