Даряват приходите от финала на Купата на България в Търново за лечението на Самуил Владимиров

18-годишният юноша на „Левски” спешно трябва да се оперира от тумор в мозъка

Приходите от билетите за финала за Купата на България по баскетбол, който ще се играе във Велико Търново, ще бъдат дарени за лечението на Самуил Владимиров. Допълнително, на касата на ДКС „Васил Левски“ в Старата столица от Българската федерация по баскетбол ще разположат кутия за събиране на средства за животоспасяващата операция на младия баскетболист.

Финалът на турнира за Купата на България между отборите на „Рилски спортист” и „Левски Лукойл” ще се играе на 3 март в ДКС “Васил Левски“ във Велико Търново. Началният час на двубоя е 17:30. Билетите вече са в продажба на касите на залата, в Културно-информационния център в града, бензиностанции и мрежата на ticketpro.bg и са с цена 5 лв.

Юношата на Левски и Шампион 2006 Самуил Владимиров се нуждае от неотложно лечение. 18-годишният Сами е с тумор в мозъка, който трябва да бъде отстранен до две седмици. За изпълнението на животоспасяващата операция родителите на Сами се довериха на доцент Герганов от Международния неврологичен център в Хановер (INI Hanover). По думите му, отстраняването на тумора е възможно в случай, че интервенцията не се отлага. Ако операцията бъде извършена навреме, може да се очаква пълно възстановяване.

За спешната и много сложна операция на Сами са необходими над 50 000 евро, които семейството му не може да осигури в този кратък срок.

Всеки, който иска да подпомогне семейството на Самуил и да дари средства, може да го направи като внесе средства в банкова сметка: BG65CECB97901004227500 - Боряна Владимирова или PayPal акаунт [email protected] Boryana Vladimirova.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България