Дафне Кийн – новата звезда в Холивуд

„Тъмните му материи” на Филип Пулман е най-четената фентъзи поредица след „Властелинът на пръстените”. Трилогията разказва за свят, паралелен на нашия, и все пак населен с различни създания, като смесва наука, теология и магия с крайно фантастичен и вълнуващ резултат.

В този свят демони и крилати същества живеят наред с хората, а загадъчният Прах има силата да обединява вселените.

В първата книга „Златният компас: Северно сияние“ малкото момиченце Лира и демонът ѝ Панталеймон решават да намерят приятеля ѝ Роджър, а търсенето ги отвежда чак сред студеното великолепие на Севера,  където екип учени провежда експерименти, твърде ужасни, за да се говори за тях на глас. В екранизацията на HBO и BBC ролята на малката Лира е поверена на 14-годишната Дафне Кийн, която познаваме от филма от поредицата „Х-Мен“ „Логан: Върколакът“.

За най-известна роля на млада американска актриса с испано-английски корени Дафне Кийн се смята Лора Кини в „Логан“. Филмът е премиерен през 2017 година. Именно в него момичето дебютира в Холивуд. Бъдещата актриса се ражда в първия ден на 2005 г. в Испания в семейството на театрален режисьор, актриса и писателка с испански произход Мария Ейс и известния британски актьор Уилям Кийн. Дафне като дете учи добре испански и английски език. Родителите й я записват на гимнастика и танци, което дава на младата актриса добра физическа подготовка.

През 2014 г. тя може да бъде видяна в епизодична роля в „Бежанци“. Бащата на Дафне също участва в телевизионния сериал за научна фантастика. Тази многосерийна лента е показана по един от испанските телевизионни канали. В него се разказва за хора от бъдещето, които са се завърнали днес, за да се справят с бежанците и да намерят ново кътче на Земята, където биха могли да живеят безопасно.

Дафне не може да си представи живота без кино. Тя се явява на многобройни прослушвания, на едно от които хваща окото на режисьора Джеймс Манголд. Той й предлага да участва в „Логан”. В този филм младата актриса е мутанта Лира Кини, която притежава суперсили. По думите на режисьора на „Логан”, той търси момиче с добри физически характеристики и актьорски талант. Оказва се, че Дафне напълно съвпада с представите му за тази героиня. Освен това испанските корени на младата актриса изиграват положителна роля. Момичето говори перфектно на два езика. Кийн приема ролята на Лира заради големите си и невинни кафяви очи, които, ако е необходимо, могат да бъдат жестоки. Момичето успява да получи ролята, за която се явяват над 500 деца.

На снимачната площадка младата актриса не изостава от възрастните си колеги. Тя не се оплаква от умора и работи на снимачната площадка по цял ден. В кадър тя трябва да се бори и да изпълнява различни трикове. Във филма има жестоки сцени и насилие, в които младата актриса участва без дубльор.

Според Хю Джакман, който играе Върколак в „Логан”, Кийн е един вид явление. От режисьора Джеймс Мангълд за Дафне може да се чуят думи за отличните й физически характеристики и уникални актьорски способности. Според него младата актриса я очаква успешно бъдеще. Той сравнява развитието на кариерата на Кийн с творческите начинания на Натали Портман и Кирстен Дънст, които се появяват на големия екран още в детството си.

Младата актриса се занимава не само с гимнастика. Интересува се също от акробатика, акапелно пеене и балет. В социалната мрежа Instagram няма официална страница на Дафне Кийн, но момичето има свой акаунт в Twitter. Нейни приятели са децата на Хю Джакман. Актьорът наскоро сподели новина за пътуване с дъщерите си и филмовата си партньорка във воден парк. „Много обичам стари мюзикъли“, разкрива Дафне. "Бих искала да направя един от тях."

Дафне ще продължи филмовата си кариера, докато ходи на училище и активно се занимава със спорт. Режисьорът на „Логан” Джеймс Мангълд иска да направи нов филм за мутантката Лира Кини с Дафне в главната роля.

Последната роля на младата актриса е именно в поредицата „Тъмните му материи”. Докато пътува из световете, включително нашия, героинята й Лира се среща с Уил, решително и смело момче. Заедно те се натъкват на необикновени същества и опасни тайни, като съдбата на живите - и мъртвите - е в техните ръце. Дафне участва заедно с Джеймс МакАвой, който играе тайнствен и приключенски чичо Лорд Асриел, както и Рут Уилсън, която влиза в образа на госпожа Култер, жена, която в крайна сметка поема грижите за Лира в Лондон.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл