Дафовска: Бюджетът ни може да е пагубен

Бюджетът ни от новия сезон може да е пагубен – обяви Екатерина Дафовска, олимпийска шампионка в биатлона от Нагано 88. - Заради слабите резултати през 2017-а изпаднахме в трета група според критериите на Спортното министерство, което не се е случвало, откакто съм председател на федерацията вече 8 години.

Състезателите имат осигурено финансиране от държавата до края на годината и вече започнаха първи стартове в Поклюка (Словения). “Но вероятно ще трябва управителният съвет да преразгледа двете световни купи в САЩ и да реши дали изобщо да участваме“, поясни тя.

При формирането на бюджетите министерството отчита класирането на големите първенства, но в биатлона решителни са световните купи, на които се печелят квоти.

А на олимпиадата в Пьонгчанг през февруари най-доброто представяне на нашите е 16-то място.

Същевременно Дафовска ще бъде един от лекторите на конгреса „Интерски“ в Пампорово (17 - 23 март). За първи път страна от Източна Европа е домакин на подобен форум, за който идват близо 1200 делегати от над 30 държави. Курортът е вложил 1 млн. лв. в изграждането на 4 ски зони, направен е триетажен парти център за деца, изцяло е подменено и осветлението. Делегатите пък ще поемат и благотворителна функция, като ще обучават 100 малчугани от региона в неравностойно положение. А елитните курорти Леви (Финландия) и Кицбюел (Австрия) ще спорят в Пампорово за домакинството на следващия подобен форум.

Сезонът ще бъде открит на 8 декември, като лифтовете ще бъдат безплатни за всички гости. Картата ще е по 58 лв. на ден, а до 21 декември ще е на цена 37 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт