Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Данъчният е застрелян в движение с пушка

Цацаров: Търсят убиеца на 8-годишната Дамла от Момчилград по ДНК проби

Разследват неуспешен опит за палеж на гараж в Разградско

Служителят на НАП е причакан от нападателите си на метри от входа на детска градина Данъчният е бивш полицай

Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа

Простреляният данъчен е ранен в дясното рамо, засегнати са големи кръвоносни съдове

Митнически служители разкриха 5,5 тона литра прекурсор за производство на хероин

Йорданка Фандъкова: На 12 януари ще внеса официално проектобюджета на Столична община за 2018 година за разглеждане по комисии и окончателно гласуване

Задържаха босненски гражданин за контрабанда на 5,5 т. прекурсор за производство на хероин

„Миса Криола” ще прозвучи под диригентската палка на митрополит Киприан

Шофьор пострада след удар в дърво

Отмениха около 170 полета на летището във Франкфурт заради снеговалеж

Скарлет и Колин Джост се показаха заедно

ВТУ и Башкирския университет договарят обучение на студенти и докторанти на разменни начала

Даян Крюгер: Вече прегръщам немската си природа Бившият модел плени филмовите фенове

Ще се радвам ако новият ми филм успее да повлияе на дебата за международния тероризъм по някакъв начин

Наскоро взех участие в един комедиен скеч от поредицата Funny or Die. Пародирах съветничката на Тръмп Келън Конуей. Мисля, че се получи забавно

Узрявам като човек с отминаването на годините. Вече имам чувствително повече житейски преживявания, опит, който да вложа в съответната филмова роля. Губила съм близки, познавам природата на страданието, на любовта и загубата на любов.

Израснала в Германия, скандално красивата и секси Даян Крюгер успя да се докаже в Холивуд. След успешна моделска кариера тя се прехвърля на територията на киното. Първата голяма роля, която получава е на Хубавата Елена от епоса на Волфганг Петерсън „Троя“, където младата Крюгер партнира на Брад Пит и Ерик Бана.

Крюгер говори немски и английски и това се оказва от полза за Куентин Тарантино, който я ангажира в своята алтернативна историческа екстраваганца „Гадни копелета“.

Наскоро Даян Крюгер участва в драмата In The Fade, който изследва темата за глобалния ислямски тероризъм. Това е и първият изцяло немскоезичен филм с участието на Даян.

– Какви емоции Ви превземат преди премиерата на нов филм, в който участвате?

– Чувствам някаква форма на облекчение и чисто, рафинирано, удоволствие. Особено вярно е това в случая на In The Fade, който представихме и на престижната платформа на фестивала в Кан по-рано тази година. Този филм е наистина важен за мен, специален продукт на много страст и изключително качествена колаборация. В крайна сметка това е моят първи изцяло немскоезичен филм. Да работя с големия режисьор Фатих Акит, когото срещнах именно в Кан преди пет години, е извънредна привилегия и в същото време предизвикателство. Аз израснах в Германия, където той е много известен и успешен от дълго време. В моите очи той успя да докосне и да маркира цяло едно поколение със своето творчество. Филмите му говорят на езика на това поколение, в тях са кодирани комплексите, проблемите, мечтите, противоречията на толкова много германски граждани. Това е и моето поколение. В този смисъл в мен се поражда огромно усещане за постижение – шансът да играя във филм на Фатих Акин е повод за празник. Бих казала, че това се отнася за всяка актриса от моето поколение, а и не само. Акин е човек, който действително умее да мисли, да пише, а и да снима извън клишетата и кутийките, има богато въображение, нестандартен поглед към исторически ситуации и психологически модели на поведение.

– Какво изпитахте, когато гледахте готовия филм за първи път?

– Бях невероятно развълнувана. Още като прочетох сценария открих за себе си изключителната сила на тази история. Но също така останах с впечатлението, че това ще бъде един по-агресивен, по-радикален филм, ако трябва да бъда честна. Бях страшно изненадана от степента на емоционалност и емпатия, които бяха имплементирани в крайния артистичен продукт. Това се отнася и за моя персонаж.

– Според много критици с In The Fade Вие навлизате в нова фаза от своята кариера, те разгеждат ролята като крайъгълен камък за Вас като актриса. Съгласна ли сте с тези оценки и смятате ли, че след този филм пред Вас се открива възможност да ръзгърнете потенциала си на сериозна, драматична, завършена и узряла кино актриса?

– Не съм особено добра в интроспекцията и ми е трудно да погледна на собствената си кариера отстрани. Със сигурност узрявам като човек с отминаването на годините. Вече имам чувствително повече житейски преживявания, опит, който да вложа в съответната филмова роля. Губила съм близки, познавам природата на страданието, на любовта и загубата на любов. Всеки следващ филм изследва нови дълбочини от душевността ми, предизвиква характера ми, провокира ме да рафинирам актьорската си техника. In The Fade особено силно ми повлия и изигра ключова роля в личната ми професионална еволюция, предостави ми възможността да демонстрирам именно тази по-зряла страна от себе си. Сега остава да разберем колко хора са го видели по този начин и какво мислят те за филма и моята игра в него.

– Мислите ли, че сега ще Ви предлагат повече роли в немскоезични филми?

– Надявам се. Мисля, че настъпва времето, в което прегръщам немската си природа. С огромно удоволствие бих работила хора, които стоят зад един от най-успешните и добре направени европейски филми за миналата година – “Тони Ердман”.

– Този филм беше комедия. Вие изкушавате ли се от хумористичния жанр?

– О, да, това би било прекрасно. Наскоро взех участие в един комедиен скеч от поредицата Funny or Die. Пародирах съветничката на Тръмп Келън Конуей. Мисля, че се получи забавно.

– Как се справяте с немския, откакто живеете извън Германия. Трябваше ли да минете през опреснителен курс?

– Останах особено доволна от бързината, с която си припомних всичко. Имахме два месеце подготовка преди снимките и успях да вляза в добра езикова форма и да изгладя всички неравности в говоренето, които са се появили по време на паузите през годините. Чувствам връзката с корените си по-силна отвсякога. Беше като завръщане у дома. Но истината е, че животът ми сега преминава повече във Франция, отколкото в САЩ.

– Мислите ли, че този филм ще повлияе на дебата относно тероризма?
– Не знам, но съм страшно любопитна да видя какъв ефект ще има, ако изобщо има някакъв ефект. Филмът представлява предложение да следваме пътя на един персонаж, да вникнем в неговото житейско пътешествие. Идеята е хората от публиката да си зададат въпроса какво биха направили те на мястото на филмовия образ. Не бих казала, че този филм предлага решение, не казва кое е лошо и кое добро.

– Кои са любимите ви режисьори?

– Толкова са много. Но определено изпитвам огромно възхищение към Михаел Ханеке. Спомням си един разговор с него, в който направо си го помолих да ме вземе в някой свой филм. Бях подпийнала, чувствах се неудобно, но в крайна сметка нещата се получиха. Сторих същото и с Фатих Акин. Традицията повелява режисьорът да потърси актьора, но нещата вече ставата по всякакви начини, има по-голямо усещане за свободо в комуникацията между отделните участници в големия спектакъл на кино индустрията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не мога да понасям тъпият й немски акцент в щатските филми. По ужасно дори и от Арни Шварценегер !

  2. Абе и ние не понасяме името ти изписано на свински по форумите сма те търпим…;)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.