Полски клуб с интерес към Миланов

На 20 юни 2018 да почерпят

Заев заплаши с импийчмънт президента Георге Иванов

СЗО реши: Транссексуалността не е умствено заболяване

Орбан плаши с нова европартия Вземете пример от нас с Австрия, съветва унгарският премиер

Тръмп не спазил обещанието да звънне на Ким в неделя

400 килограма канабис са открити в български камион във Франция

Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Тръмп: За да се справим с мигрантите, трябва да отнемаме децата им

Шут в задника за най-красивата метеороложка

Русия ще въведе допълнителни вносни мита за стоките от САЩ

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

Парагваец се появи на собственото си погребение

Македонският парламент ще приеме договора с Гърция по съкратената процедура

Пуснаха срещу подпис от ареста 25-годишният кмет на Войнягово

Да върнем Петьо към нормален живот!

Петьо и майка му Даринка

След по-малко от две седмици – на 16 декември, Петър Костов от Добрич ще отбележи своя 28-ми рожден ден. Казваме отбележи, а не отпразнува, защото тази година, за съжаление, той няма да има възможността да изпита истински насладата, която обикновено носи този ден за всеки един човек. Трудно ще приеме личните поздрави, прегръдките и потупванията по рамото на своите приятели. В най-добрия случай само на онези, които го посетят у дома.

Защото от известно време насам Петър изпитва огромни трудности при придвижването си. След двугодишно лутане по различни клиники и в търсене на специалисти, в крайна сметка му е поставена диагнозата „идиопатична генерализирана дистония“. Болест на нервната система, която се изразява с неволеви мускулни контракции и абнормално положение на тялото. Докато някои видове дистонии засягат само определена мускулна група, генерализираната форма засяга няколко от тях.

В момента движенията му са силно затруднени и ограничени, не може да владее и контролира тялото си, трудно му е не само да върви, но дори и да седи седнал. Възможността да извършва самостоятелно всички нормални ежедневни дейности, съпътстващи човешкия живот, са сведени до минимум. За работа и усещането от това да се чувства пълноценен пък и дума не може да става.

Въпреки тежките мигове за младия мъж, семейството и близките му, надежда има, при това не малка. В България е намерен специалист и подходящ екип от неврохирурзи, които да извършат успешно така наречената „дълбока мозъчна стимулация“ – операция, която отдавна е практика в Европа, но у нас не е покрита дори частично от здравната каса.

За да се изправи Петър отново на крака, за да се почувства отново истински пълноценен и щастлив човек и закрачи смело напред към своите мечти, той се нуждае от 80 хиляди лева. Сума, непосилна за него и семейството му. Баща му Коста и майка му Даринка се надяват, че все пак, в навечерието на Коледа, чудо наистина може да се случи и под елхата тази година място ще намери най-ценният подарък, с който могат да изненадат своя син – възможността да изживее живота си нормално.

Сметка:

IBAN: BG59UNCR70001520377784
УниКредит Булбанк
Титуляр: Петър Костов Петров
PayPal – d.mitkova22@gmail.com
Petar Petrov

Телефон за връзка с майката Даринка: 0887 59 82 07

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.