Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лошо, Георгиева, много лошо С фалшиви новини срещу прокуратурата и Българското председателство на ЕС

Природният газ поскъпва с 2,5% от април Без промяна на парното и водата

Да изпереш фараона

Иван Кръстев и Иво Прокопиев (на заден план).
Факсимиле на регистрацията на проксито.
Факсимиле на регистрацията на проксито.

През регистрацията на проксито става видна ролята на политолога Иван Кръстев във фабрикуването и прокарването на задкулисни сценарии у нас в годините на прехода.

Именно Кръстев, който имаше водеща роля в резила със смяната на българската кандидатура за генерален секретар на ООН, е регистрирал домейна КТБ-файлс в средата на януари 2016 г.

 

Години наред групата бизнес комисионери, забогатели покрай грабливата приватизация на днешния лаборант Иван Костов, предвождани от олигарха Иво Прокопиев, позиционираха за основен противник банкера Цветан Василев.

След като мечтите на кръга “Капитал” най-накрая се сбъднаха и касичката на родния Остап Бендер – Корпоративна търговска банка – се счупи, от което се разбра, че е била криминално изпразнена, дойде време за замитането на следите. Така близо две години и половина след позорното бягство на Цветан Василев някогашните му врагове се превърнаха в най-големите му защитници.

Мотивите им, разбира се, са напълно прозрачни – прибирането на част от заграбеното имущество (типично за комисионерското мислене на Прокопиев) и реализиране на властови апетити чрез активиране на укриващия в Белград фараон (отново добре познат похват на олигарха от “Капитал”).

Защитата на Василев има множество измерения. Като се започне от няколкото кандидати за президент, които се впуснаха в кампания с активната подкрепа на банкера беглец, мине се през адвокатските и бизнес мрежи, които продължават да обслужват фараона, и се стигне до доскоро най-големите му душмани – групата около Иво Прокопиев.

Напълно съзнаващи, че изпирането на имиджа на Цветан Василев директно през медиите бухалки “Капитал”, “Дневник”, “Клуб Зет”, “Медиапул” най-малкото не би се приело позитивно от аудиторията им и би изглеждало дори нелепо, решението се намери в създаването на прокси сайт, който претендира да разкрива “истината” за КТБ. Нищо че тази “истина” по същество представлява единствено гледната точка на защитата на Цветан Василев. Прокси сайтът “КТБ-файлс” вече веднъж бе употребен, за да “изпере” фараона, който даде предварително договорено с “капиталците“ интервю.

Няма съмнение, че в оставащите три седмици до края на предизборната кампания пералнята “КТБ-файлс” ще продължи мултиплицирането на лъжите и манипулациите на новосъздадения олигархичен кръг Цветан Василев – Иво Прокопиев и приятели. И докато очакваме следващата порция с “опорни точки”, добре е обществото да узнае, че проксито не е нищо друго освен поредната бухалка в армадата на олигархичния кръг “Капитал” за изнудване на властите.

Всъщност връзката между “Капитал” и проксито “КТБ-файлс” е повече от директна. Двама от тримата автори на материалите служат на Иво Прокопиев – Николай Стоянов и Зорница Маркова, която влезе в ролята на преносител на въпросите и отговорите от петзвездното леговище на банкера беглец в Белград до софийската улица “Иван Вазов” 20, където се помещава кабинетът на изпълнителния директор на “Капитал” Галя Прокопиева.

През регистрацията на проксито пък става видна и водещата ролята на политолога Иван Кръстев във фабрикуването и прокарването на задкулисни сценарии у нас в годините на прехода. Именно Кръстев, който имаше водеща роля в резила със смяната на българската кандидатура за генерален секретар на ООН, е регистрирал домейна КТБ-файлс в средата на януари 2016 г. Макар името му да е останало в историята на регистрацията на прокси пералнята за изпиране на имиджа на Цветан Василев, Кръстев не присъства лично в “редакционното каре” на поредната медийна бухалка.

Там обаче е една от най-доверените му марионетки – икономистът Георги Ганев, който е служител на Кръстевия Център за либерални стратегии. И останалите главни действащи лица са добре познати муцуни от множеството хибридни проекти на Иван Кръстев – Огнян Минчев, Александър Кашъмов, Нели Огнянова. Финансистът Илиян Михов, когото Кръстев се опитваше да вкара като министър в първото правителство на Бойко Борисов, също е включен в проекта. Там е и съветникът на президента Росен Плевнелиев Кристиан Таков, водещ лобист за узаконяване на еднополовите бракове и у нас.

За да придаде тежест на проксито “КТБ-файлс”, дуото Кръстев – Прокопиев е поставило стикер на фондация “Америка за България”, която е посочена като водещ спонсор на изпирането на подсъдимия Цветан Василев. Преглед на дотациите на “Америка за България” в частта й за “Гражданско общество и демокрация” за 2015-2016 г. обаче показва, че липсва грант, по който се предвижда финансиране на проекта пералня на фараона.

Съществува вариант парите за проксито да се отклоняват от тримилионната дотация на “Америка за България” за Прокопиевите бухалки. Самата фондация все пак се е застраховала. За разлика от други сайтове, на които също има банери на “Америка за България”, на проксито на Кръстев – Прокопиев изрично се посочва, че изявленията и мненията, които са представени в “КТБ-файлс”, не изразяват вижданията на фондацията.

Прави впечатление, че създаването на проксито за изчистване на имиджа на Цветан Василев и ползването на банкера беглец като катапулт срещу държавната власт съвпада както по време, така и по част от състава с друг мъртвороден проект на Иван Кръстев – “Манифест: За републиката”. През февруари марионетките Огнян Минчев и Кристиан Таков, както и още две дузини грантови активисти, бяха сред инициаторите за създаването нов политически проект, който така и не се реализира. Засега.

Със сигурност настоящата предизборна обстановка, а и времето след провеждането на президентските избори предоставят възможност на имащите пагубна роля за обществените процеси у нас кукловоди Иван Кръстев и Иво Прокопиев да продължат с интоксикирането на публичната среда. След като съучастваха в провала на историческата възможност българин да бъде избран за генерален секретар на ООН, този път, със съдействието и на Цветан Василев, дуото Кръстев – Прокопиев и марионетките им ще продължат да атакуват държавното обвинение, за да се попречи на изправянето на банкера беглец пред правосъдието.

На атака ще бъде подложен и министър-председателят най-малкото заради устойчивостта му да торпилира опитите на кръга “Капитал” да кадрува в изпълнителната, законодателната и съдебната власт. Един от кандидатите за бъдещо партийно лидерство вече десет дни провежда активни срещи в чужбина, на които продължава да доносничи срещу ръководителите и дейността на легитимните български институции.

Но колкото и да се опитват да употребяват укриващи се престъпници, спазарявайки ги срещу изговарянето на лъжи и клевети да им се осигури индулгенция, след фарса с ООН потенциалът на менторите и милионерите на прехода изглежда все по-слаб, а бъдещето на проектите на Кръстев и Прокопиев както в политиката, така и в бизнеса е все по-несигурно. Защото вече обществото се събуди и много бързо успява да идентифицира проксита като “КТБ-файлс”.

 

*прокси – термин за анонимно сърфиране в интернет

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (15)

 1. Браво за феноменалното откритие! И какво сега?! Някои дали ще потеглят към затвора?

  1. CAMO TAKA HO……Мръсните комуняги OT ВМРО. БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!!…………..Mohamed Said Sbay – bugarin i demokrat

 2. Парцалите Труп и Близ,ибрикчиите на Свинята с поредният пасквил.

 3. Остап Бендер се е трудел в условия с ясни закони и може само да бъде чирак на днешните корифеи.Може само да се чуди и да цъка с език.

 4. Че олигархът Иво Прокопиев, съдружникът му и приятел Плевнелиев, Иван Кръстев и кръгът “Капитал” са вредни за България, е безспорно. Но Борисов е не по-малко корумпиран и вреден. Самият той много пъти е заявявал, че всичко, което става в държавата, е плод на негови решения и негова воля. Така, че да не го оневиняваме за поредната просташка излагация и унижение, на които той подложи България с казуса ООН, да не говорим за пагубното му “управление”, което е по-скоро хаос и еднолични решения, без икономическа логика и национална отговорност. Като превръщането на Б-я от енергиен център в страна без енергийни потоци и скоро ще купуваме руски газ на турски цени. Вярно ли е, че след като Б.Борисов “приватизира” Булгартабак, той, Пеевски и Доган са си разпределили по около 10 % собственост в Булгартабак? Верни ли са публикациите за 50 млн. подкуп, даден на Борисов за БТК и ВТБ? Не стана ли собственик на завод “Рубин”(50 млн.),от портфейла на КТБ, един от близките приятели на Борисов от неговия кръг Котараците? Ще гръмне ли Фонд Земеделие с милиардни суми и защо Герб замаза спирането на европари? Каква е връзката на Борисов с фирма Агромах, която необяснимо “печели” всички поръчки за пътно строителство? Ще стане ли България огромен бежански лагер? И т.н.

 5. Алчни бе! Не ми пука на кого точно е Труд, но ми се драйфа от Прокопиевци, Цветановци и си е, които си правят каквото си искат!

 6. Още като видях заглавието разбрах, че няма да има автор и не го четох. Такива материали никога не се подписват., а авторите са дълбоко законспирирани все едно сме 1943 година. Затова не го коментирам по същество. Както се казва простотията не ходи по гората, а по хората.

 7. Човекът има 4 млрд . лв. суха пара за харчене. В България всички са доказали, че запари са готови да направят, каквото им се каже. Кръстев от много години взима пари от Американските фондации, ама нещо Тръмп като заплаши, че ще им ореже всякакви подобни финансирания и сега всички, които висяха на този клон трябва да си търсят нови финансови донори. Кръстев се е преориентирал към Василев. Там по-скоро основна е била връзката с Прокопиев и той го е активизирал да брани Василев.

 8. Цветан Василев разчита, че с ограбените милиони от КТБ ще си изчисти името и ще си дойде на бял кон да краде още, което се вижда колко много хора обслужват един мошеник и беглец.

 9. Всичко разбрах, само дето не ми стана ясно защо бягството на Василев да е позорно. Ако беше се оставил да го хванат с 4 милиарда в джоба, братя Галеви щяха да го спукат от подигравки по скайпа. Затова по-кротко с изрази като мръсни комуняги, просташка излагация и унижение на България, простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно, помиярниците на Шопара – “ПИК” и “БЛИЦ”, подлогите БТВ и “Нова”. По-скоро да приемем, че това сме ние българите, както казваше баба ми “немокает сме”. Това е нацията, ако четем Ботев, това ще прочетем.
  Нация, която се гордее с Христо Стоичков и Григор, толкова може.

 10. Ако трябва да избирам дали да ме управлява пожарникар като Бойко или скандално забогатели олигарси-всезнайковци като Иво Прокопиев-Червенобузко и Иван Кръстев-Красавеца, то избирам Бойко! А Прокопиев и Кръстев доказаха, че нямат дори елементарна хигиена, след като се обединиха с един от най-големите си врагове в лицето на Цветан Василев – Фараона!

 11. “Нация, която се гордее с Христо Стоичков и Григор, толкова може.” Бай Игнате, за втори път усмихваш деня ми днес!

 12. “Там е и съветникът на президента Росен Плевнелиев Кристиан Таков, водещ лобист за узаконяване на еднополовите бракове и у нас.” Той не е ли още омъжен?

 13. За пари Прокопиев прави медийни чудеса. Явно се стреми като повтори една лъжа сто пъти тя да стане истина. За съжаление в казуса КТБ Цветан Василев е много запомняща се фигура и този номер няма да мине. Затворът го очаква.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.