Повреда в трансформатора е причинила пожара във влака София-Горна Оряховица край Роман

Книги и дронове на празника на просветата

Съдът остави в ареста нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Шествие с военен оркестър и мажоретни състави – на 24 май в Сливен

Започна закриването на кампанията на Вебер в Мюнхен, на което присъства и Борисов (НА ЖИВО, СНИМКИ)

Гаджето на Мегз излиза на свобода срещу 5000 лв. гаранция

Българската делегация поднесе цветя на паметника на Иван Вазов в Рим

Интензивен е трафикът на ГКПП“ Капитан Андреево“ за камиони

Премиерът Борисов в Мюнхен: Ние сме семейство във всяка една сфера с германската автомобилна индустрия (ВИДЕО)

Трус от 3,2 по Рихтер разлюля Димитровград и Хасково

Борисов в Мюнхен: Отношения между България и Германия са отлични (СНИМКИ)

Агресия на пътя: Мъже се нахвърлиха с ритници срещу шофьор в Пловдив (ВИДЕО)

Мъжката брада е по-населена с бактерии от кучешката козина

Да кажем истината за Украйна Страната потъва в хаос и беззаконие

Янукович е нужен за помирението на нацията

Сега е добър момент да обмислим дали има победители в резултат на така наречената „революция на достойнството“ в Украйна. Очевидният губещ от тази политика е украинският народ, който в резултат от действията на сегашното украинско правителство загуби част от територията на Украйна, бе въвлечен в кървав конфликт в Донбас и сега е на прага на тотално обедняване, докато Украйна потъва в хаос и беззаконие. Западните държави също са от губещата страна, защото буквално са се превърнали в заложници на безумния радикализъм, изповядван от украинските власти и сега са принудени да понасят икономически загуби заради влошаването на отношенията с Русия.

Все повече западни политици, дипломати и медии вече разбират, че лозунгите „борба за демокрация” и „борба с корупцията”, които бяха толкова активно подкрепяни от западните правителства и медии през 2014 г., и служеха като знамена на „революцията“, всъщност са били манипулация и провокация от исторически мащаб. Тези лозунги бяха използвани за узурпиране на властта и организиране на широко политическо преследване на дисиденти и политически съперници.

Дойде време за обективна и достоверна оценка на случващото се в Украйна. Продължаващите политически репресии нямат нищо общо с върховенството на закона и демократичното бъдеще на Украйна и трябва незабавно да спрат. Това становище постепенно става доминиращо сред истинските приятели на Украйна в САЩ и ЕС. В този дух, в края на 2018 г., Ерусалимският патриарх Теофил III изпрати писмо до президента Порошенко с молба за помирение и го призова да спре политическото преследване на предишния президент Виктор Янукович. Той призова също бившият президент да участва в мирния процес в Донбас, което може да бъде ефективна възможност за постигане на примирие, и най-важното – помирението между украинската нация.

Тази концепция се разглежда сериозно в Белия дом.

(Със съкращения, превод „Фокус”)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (46)

 1. Чиста проба лъжа и дезинформация.Украйна е нападната от русия.Това е простата истина.

  1. Събирам русофоби да се запишат за война в Украйна , ще се воюва в Донбас .
   Заплащане след края на войната за оцелелите .
   Ще се запишеш ли , такъв разбирач , като теб ще е в първите редици .

   1. Русофобите, които исторически са по-умната и начетена част на българското обшество, са заети вече-стоят и гледат, как русофилите капят като гнили сливи по полетата на Донбас. Наздраве, сволач!

    1. Няма ли социални де6елаци във вашето село да ти донесат хапчетата?

 2. Дреме ми на уя за говеда дет се оставят да бъдат управлявани от тези дето ги трепаха със снайпери на майдана (според тимошенко).

  1. Снайпери трябват и за вас- русофилските говеда и дърти изпращяли комуняги.

 3. Ел. Ангелова кардинално не е права, защото в момента Украйна се управлява и от фашисти, и от евреи. Последните търпяха първите, защото задачата им беше и е заедно да вредят на Русия. Много лесно забравиха антиеврейските погроми на бандеровците и сега, когато режимът се скапа започват да се дистанцират, но украинците отлично знаят истината. И не само те. Израел ще си плати и за Украйна, и за Грузия.

  1. А Русия от какви се управлява? Половината путинови олигарси са евреи, а държавата им се развива по всички правила на фашисти и националсоциалисти. И не само пропагандата.

  1. А пък Русия е нае*ана страна. Русия е и винаги ще бъде монголоидно-азиатско формирование, което краде от Украйна историческа лигитимност за някакъв мним славянски произход, какъвто дръпнатите москали не притежават. Русия е едно гигантско Косово, което слава Богу от 30 години се намира там, където се намираше Османската империя в края на 19. век-пред териториален разпад. Българофилите са за разпад на руската федерация и свобода на подтиснатите народи, колонизирани и ограбени от русофицираните угри-москали.

 4. Крим стана руски по времето на императрица Екатерина през 1873 год , която го взе от татарите и Османската империя , как някой реши ,че ще е украински с 78% руснаци в него все още е загадка !
  Донбас и Луганск същата история , ама това не сме ние , дето всеки ни взе територии с българи !

  1. Грешка , 1783 год е присъединен към Руската империя , а още 1774 год попада под руска протекция . Какви украинци , какви пет лева , те не са съществували , просто една територия подарена на глупци от Горабачов при разпада на СССР и водена просто админастративно още от Хруччов към украинска СССР .
   Все едно Видински район или Плевенски район , така се е гледало тогава на административните деления в СССР , но е нямало нищо общо с някаква Украйна !

  2. Ако няма украинци, защо има такъв текст:
   „Има две Русии.Първата – Киевската има своите корени в световната, поне в европейската култура.Тази Рус разбира идеите за добро, чест, свобода, справедливост както целият западен свят ги разбира. А има и друга Рус – Московска. Тя е Русия на тайгата, монголска, груба, дивашка. Тази Русия е направила свой национален идеал кървавия деспотизъм и дивото отчаяние. Тази московска Русия отдавна е, е и ще бъде най-крайното отрицание на всичко европейско и отчаян враг на Европа „.
   А.Н. Толстой, „Славянски и източноевропейски преглед“ .- том. XIX, 1940 г.

   1. Оооо Русофобчо, да намираш някъде думата Украинец в собствения си цитат. Нямало е Украйна, украйнци като народ не съществуват. Това са руснаци отделени от историческите си корени от подлите Западняци. Говорят един език, имат еднакви имена, пък били различни! Същата история като Македония и България.

   2. Както се установява след кратка проверка, такъв преглед не съществува…
    Пп. Колкото и да се напъваш, не можеш да стигнеш нивото на холандския лъжец и бивш външен министър халбе зайлстра…

  3. Шибани руснаци и русофилска сган! Ето историята на Украйна (руската Чума е една и съща и в Корея, и във Виетнам, и в Украйна, и в Източна Европа, и в Сирия: ЧЕРВЕН ЕКСТРЕМИСТКИ ФАШИЗЪМ). А РУСИЯ винаги е била ДИВАШКА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА СГАН още от самото си създаване до ден днешен.
   –След разделянето на Полша (1772–1795) и РУСКАТА ОКУПАЦИЯ НА КРИМСКОТО ХАНСТВО, Руската империя и ХАБСБУРГСКА АВСТРИЯ СА КОНТРОЛИРАЛИ ВСИЧКИ ТЕРИТОРИИ НА ДНЕШНА УКРАЙНА.
   –След болшевишката революция от 1917 г. настъпи хаотичен период на война. Международно признатата Украинска народна република излезе от собствената си гражданска война от 1917-1921 година. Последва украинско-съветската война (1917-1921 г.), в която болшевишката Червена армия установи контрол в края на 1919 г. Украинските болшевики, разгромили националното правителство в Киев, основават Украинската съветска социалистическа република, която на 30 декември 1922 г. става една от републиките основатели на Съветския съюз. Политиката през 30-те години се превърна в русификация. През 1932 и 1933 г. милиони хора, предимно селяни, в Украйна умряха от опустошителен глад, известен като Холодомор. Според Енциклопедия Британика от 6 до 8 милиона души загинаха от глад в Съветския съюз през този период, от които 4 до 5 милиона бяха украинци. Никита Хрушчов е назначен за ръководител на Украинската комунистическа партия през 1938 година.

   1. Ти кажи за държавата България преди 1878ма…
    За украйна ми е през уя….

  4. Това не е вярно. Украинците са мнозинство в Крим до началото на Съветския съюз, когато татари и украинци са депортирани от Крим и на тяхно място се заселват руско говорящи (не непременно монголоиди-москали, както ти твърдиш). Крим всъщност никога не е бил руски. Това са лъжи и русорастите добре знаят това.

  5. По времето на германката Екатерина Втора Русия е многонационална държава. Това, че Крим е станал територия на Руската империя политически не значи, че е станал руски по население. Точно обратното. При тогавашния недостиг на руско население едва ли там са преселвани руснаци. По- логично е постепенно от прилежащите територии да е дошло населението. Тоест украинци.

 5. КРИМ Е РУСКИ
  от тогава до сега
  Това е ИСТОРИЧЕСКАТА
  ИСТИНА…!!!
  Хрушчов се напил,
  Крим подарил…
  ПУТИН си пинал,
  Па си го върнал…!!!

  1. Тоя синилен стихоплетец пак се появи. И пак пръска талант наоколо си. Същински Маяковски.

 6. Шибани руснаци и русофилска сган! Ето историята на Украйна (руската Чума е една и съща и в Корея, и във Виетнам, и в Украйна, и в Източна Европа, и в Сирия: ЧЕРВЕН ЕКСТРЕМИСТКИ ФАШИЗЪМ). А РУСИЯ винаги е била ДИВАШКА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА СГАН още от самото си създаване до ден днешен.
  –След разделянето на Полша (1772–1795) и РУСКАТА ОКУПАЦИЯ НА КРИМСКОТО ХАНСТВО, Руската империя и ХАБСБУРГСКА АВСТРИЯ СА КОНТРОЛИРАЛИ ВСИЧКИ ТЕРИТОРИИ НА ДНЕШНА УКРАЙНА.
  –След болшевишката революция от 1917 г. настъпи хаотичен период на война. Международно признатата Украинска народна република излезе от собствената си гражданска война от 1917-1921 година. Последва украинско-съветската война (1917-1921 г.), в която болшевишката Червена армия установи контрол в края на 1919 г. Украинските болшевики, разгромили националното правителство в Киев, основават Украинската съветска социалистическа република, която на 30 декември 1922 г. става една от републиките основатели на Съветския съюз. Политиката през 30-те години се превърна в русификация. През 1932 и 1933 г. милиони хора, предимно селяни, в Украйна умряха от опустошителен глад, известен като Холодомор. Според Енциклопедия Британика от 6 до 8 милиона души загинаха от глад в Съветския съюз през този период, от които 4 до 5 милиона бяха украинци. Никита Хрушчов е назначен за ръководител на Украинската комунистическа партия през 1938 година.

 7. Ще им се на московците. Но не е задължително да е вярно. Да не стане като с капитализма, дето се загниваше, пък накрая сесерето се спихна.

 8. Нека някой да покаже художествено произведение или документ на украински език на 200 и повече години. Няма такъв!!! Украинците са руснаци -п-р-е-е-б-а-н-и- от Запада и са жертва на тихата война на католицизма против праволслевието. От запад пускат измислен език на територията на днешна Украйна преди 160-170 години. За това няма да намерите писмени документи и литаратура на украински език по стар от 170 години. Украйна е македонията на Русия. Разделяй и владей.

  1. Педал нещастен, когато е имало Киевска Рус и православие, Масква даже не е съществувала.

   1. -П-е-д-а-л- си ти дебелак. Покажи ми документ на украински език по стар от 170 години. Киевская Русь е просто Русия, друга е темата, че е създаден от българи. -Д-е-б-и-л-и- и -ф-а-ш-и-с-т-и-, които не могат да четат, да не обсъждат, защото им липсват аргументи. Аз помолих за обикновен аргумент, писмени доказателства на украински език по стари от 170 години.

    1. Ти си изключително неграмотна личност. Цялата руска литература води началото си от Украйна. И християнството отива в Русия от Украйна заедно с книгите и останалите утвари, преди това донесени от България и Византия. Защо русофилите сте винаги толкова неграмотни?

 9. Русофилската сган пише лъжи, но не коментира текста, който съм им превел за историята на Украйна. Там пише :политиката [на руския окупатор] през 30-те години се превърна в РУСИФИКАЦИЯ. А при нас не беше ли същото? Задължителен руски до края на средното образование; задължително да се купуват само руски стоки (комунистите могат да си купуват западни!!!), руски технологии от 19 век, производство на оръжия за Русия, руски генерали в армията и диктатура на руското посолство, руски книги и вестници (западните – забранени), руска музика от всички жанрове, руски филми за руски супермени…

  1. Хахаха, шизи слабоумно, но руски бази нямаше.
   Вдяваш ли разликата, троле де6илен?!

 10. Коя истина Труд? „Истината“ на путинската пропаганда или тази истина:
  „События 2014–2015 гг. вполне однозначно свидетельствуют о том, что российское руководство находилось в плену многочисленных иллюзий относительно настроений на Украине. Иллюзии не оправдались.“

  1. То и илюзиите за ес на говедата и и6риците кат боко не се оправдаха…
   Дерзай.

 11. Пич,
  Теэ “ събития“ са кон эа кокошка,
  а эа теб …почетна брошка
  кокошка яйца носи,
  хохлите по Украйна
  ходят гладни и боси…!!!

 12. Пич,
  теэ “ събития“ са кон эа кокошка,
  кокошката яйца носи,
  хохлите по украйна
  ходят голи и боси
  поэнай, момче
  къде яйцето се пече

 13. Да ти светна Майна,
  къде е цялата тайна…
  ШЕФЪТ жена си иэчука,
  СтанА и вдъхновен
  Олимпиадата иэбрА
  и ПУТИН пре-ебА…
  ТОЙ се надърви,
  па Донбас подучиИ,
  а и КРИМ гепи…
  Поэдрави…!!!

 14. Па и ако не беше
  СТРЕЛЦОВ спрял…
  щеше да им го вкара цял…!!!
  / не са нужни много кумири,
  эащото някой стават вампири/

 15. Коетовъв военно отношение,
  Е ТОЧНОТО РЕШЕНИЕ…!!!

  Сами хохлите оставете
  И НА МИЭЕРИЯТА
  СЕ НАСЛЕДЕТЕ…!!!

 16. Което във военно отношение,
  Е ТОЧНОТО РЕШЕНИЕ…!!!

  Сами хохлите оставете
  И НА МИЭЕРИЯТА
  СЕ НАСЛЕДЕТЕ…!!!

 17. В Киев,на територията на Киево-Печерската Лавра се намира Музей на книгата.Там е първата печатна книга на Иван Фьодоров,по скоро първото печатно издание
  В нета срещнах ,че бил българин,от село Гостун
  Вижте,поровете
  Само не се карайте като малки деца,щото сте големи българчета
  🙂

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.