Да кажем истината за Украйна

Страната потъва в хаос и беззаконие

Янукович е нужен за помирението на нацията

Сега е добър момент да обмислим дали има победители в резултат на така наречената „революция на достойнството“ в Украйна. Очевидният губещ от тази политика е украинският народ, който в резултат от действията на сегашното украинско правителство загуби част от територията на Украйна, бе въвлечен в кървав конфликт в Донбас и сега е на прага на тотално обедняване, докато Украйна потъва в хаос и беззаконие. Западните държави също са от губещата страна, защото буквално са се превърнали в заложници на безумния радикализъм, изповядван от украинските власти и сега са принудени да понасят икономически загуби заради влошаването на отношенията с Русия.

Все повече западни политици, дипломати и медии вече разбират, че лозунгите „борба за демокрация” и „борба с корупцията”, които бяха толкова активно подкрепяни от западните правителства и медии през 2014 г., и служеха като знамена на „революцията“, всъщност са били манипулация и провокация от исторически мащаб. Тези лозунги бяха използвани за узурпиране на властта и организиране на широко политическо преследване на дисиденти и политически съперници.

Дойде време за обективна и достоверна оценка на случващото се в Украйна. Продължаващите политически репресии нямат нищо общо с върховенството на закона и демократичното бъдеще на Украйна и трябва незабавно да спрат. Това становище постепенно става доминиращо сред истинските приятели на Украйна в САЩ и ЕС. В този дух, в края на 2018 г., Ерусалимският патриарх Теофил III изпрати писмо до президента Порошенко с молба за помирение и го призова да спре политическото преследване на предишния президент Виктор Янукович. Той призова също бившият президент да участва в мирния процес в Донбас, което може да бъде ефективна възможност за постигане на примирие, и най-важното - помирението между украинската нация.

Тази концепция се разглежда сериозно в Белия дом.

(Със съкращения, превод „Фокус”)

Коментари

Задължително поле