Автотърговец на съд, измамил клиент с 4000 евро

Борисов представи инвестиционните възможности в България пред делегация от Катар

Нинова: Кърджали е България. Изказването на Ердоган за Кърджали е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България Настояваме да се постави въпросът за обезщетението на тракийските бежанци

Великобритания и ЕС постигнаха съгласие за преходния период след Брекзит

Борисов свика министрите заради състоянието на пътищата и битовата престъпност "Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън", каза премиерът

Министър Вълчев: Намаляването на административната тежест е важна задача пред МОН

Може и министри да станат обвиняеми след проверките на болници

Тероризмът и кибератаките не познават граници, заяви Мария Габриел

Полша може да изгони руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая Скрипал

81 училища във Великотърновско работят по проект „Твоят час” Нетрадиционните форми са йога и хвърчаща класна стая

Четирима души пострадаха при сблъсък на два влака в Кентъки

Мъж, опитал да убие брат си, застава пред Темида

Жена е била убита в Перник, задържана е дъщеря й

Причината за катастрофата в Египет е несъобразена скорост (СНИМКИ)

Украйна поиска ЕС да наложи санкции на Герхард Шрьодер

Да поканим ли чуждите армии

Снимка: МО

„Народ който не храни своя армия, скоро ще храни чужда“. Няма нужда от това Наполеоново прозрение, за да видим дереджето на родната войска.

Вчера правителството прие редовния доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили през 2016 година. Мъка, пълна мъка отвсякъде! В целокупната ни армийка има 5500 свободни места – една четвърт от всички. Няма желаещи за войници и за офицери. Не се изпълняват плановете по подготовката на бойците, заплатите са ниски, превъоръжаването е зациклило.

Е, какво да очакваме тогава? Да поканим чуждите армии на българската трапеза?

От констатациите боли, но дали можем да минем отвъд тях, да си погледнем съюзниците, вероятните противници, международното положение… И тогава да теглим чертата. “Невъзможно” – тази дума може да съществува само в речника на глупаците“. И това също го е казал Наполеон.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Пламен Енчев явно не е успял да вникне отвъд констатацийте си. Има само едно спасение и то е да бъдем доброволно анексирани от Русия както направиха в Крим. Руснаците след като ни анексират ще ни направят работни и с правилни руски ценности и дори няма да има нужда да се превъоръжаваме, защото руското оружие макар и старо е в хиляди пъти по-модерно от западното, а нашето от българско ще се актуализира в руско след анексацията. Иначе доста добра и достатъчно дълга и изчерпателна статия. Поразен съм от дълбочината на анализа и как авторът свободно борави с цитати. Жалко че не са руски разбира се, а още по-жалкото е че не са на Путин.

  2. Много ми харесва и как Труд пишат само за Русия, за война и съпоставка срещу капиталистическия и вреден циониски и соросоидски запад. Почти се чувствам асимилиран руснак.

  3. Коментарът си е на ниво, петрушкуто пак се е изявил като соросоиден сбърканяк.

  4. Пероха колко пъти трябва да ти се повтаря, че иронията ти е тъпа като самия теб. Ти ако си хохол иди и се сражававай за бандеровските националиста и там си налягай меките части.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.