Британските железничари обявиха 24-часова стачка

Зоран Заев: Ще положа всички усилия Никола Груевски да бъде върнат в страната

Агенция Fitch потвърди рейтингa на България „BBB“ със стабилна перспектива

Джип се размаза в стълб в Пловдив, шофьорът е избягал (СНИМКИ)

Мъж е в болница след обгазяване при пожар в дома му в Якоруда

Столичният кмет: Почиставащите фирми са в пълна готовност за предстоящия снеговалеж

Полицията откри боен арсенал в къща в благоевградското село Покровник

Вицепрезидентът на САЩ: Търговските действия срещу Китай няма да спрат, докато Пекин не промени поведението си

Таско Ерменков, БСП: Зад протестите стои правителството

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Най-скъпият Rolls-Royce радва първо англичаните Тръгнаха първите 8 екземпляра от SUV модела Cullinan

Трафикът се осъществява нормално през проходите Шипка и Петрохан при зимни условия

Ново фентъзи от Дж. К. Роулинг „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” е хитът на седмицата

Фандъкова: Решението за оставката на Симеонов е добро, но да не забравяме, че ситуацията е предизборна

Каракачанов: Валери Симеонов се връща в парламента, чакаме да предложи нов вицепремиер

Да посрещнем спокойни новата 2018 – годината на Луната

Месец декември е спокоен, усмихнат, изпълнен с доволство и хармония за всички, работили усърдно, съобразявали се с предупрежденията в делови и личен план през цялата година. На другите, възвеличили своето его с алчност, непочтеност и инертност, очакващи рога на изобилието да се изсипе върху тях и обществото да ги величае, нищо че е незаслужено, декември ще покаже своето тъжно, на моменти озлобено лице и с иронична усмивка ще им каже, че Съдбата не им е длъжна.

От 3 до 23 декември Меркурий е в своето ретроградно движение и отново ни забранява инвестиции, подписване на договори, но не и усилна работа, за да завършим започнатите задачи. За своята проявена щедрост мнозина очакват отплата и ще бъдат разочаровани, дори ще мразят, ако не я получат. Най-доброто, което можем да сторим, е да сме щедри, само когато помощта ни е поискана и знаем, че ще бъдем оценени, вместо да страдаме тихо и да ни боли, че сме се раздали, но сме били пренебрегнати и с наранено достойнство.

През месеца натрапчиво ще се изявят посредствени, но изтъкани от самочувствие хора, насадено им в ранните детски години, които се самовеличаят, и ще унижават знаещите. Декември ще покаже кой какво място заслужава в живота. Устремът ни към ново професионално израстване може и да не ни донесе очакваното удовлетворение в края на годината. Във втората половина на месеца ще бъдем принудени да защитаваме себе си. Щастливите в брака се радват на прекрасен месец. Новогодишен подарък за нещастни партньори е раздяла и дори светкавично завеждане на бракоразводно дело.
Правителството има шанс да се освободи от ненужно и наложено ни задгранично подчинение, за кой ли път през отминаващата 2017 година. Пазете се от бури и наводнения. Обезопасете домовете си, за да посрещнем спокойни новата 2018 година – годината на Луната.

Колебанието на земната ос променя ли хороскопа?

Вселенски шампион по офроуд плуване трябва да е човек, за да не се изгуби и потъне без шанс да изплува в интернет океана от астрологични псевдо постулати, имитации на знания и психо астрофантазии. Иначе астродумите са добре подредени, че и аргументи са изтипосани. Как лаика, дори понапредналият астролог, да не говорим за незапознатия, но любопитен човек, да разбере кое е астрология и кое измислица натруфена с астрологични термини, за да внушава автентичност? Няма как!

Променя ли се хороскопът вследствие на колебанието на земната ос е “топ новина”, която значително по-рядко заема челните места като катастрофична интернет сензация спрямо облитащите Земята астероиди, дето аха да ни ударят, обаче им е лош мерника и все ни подминават. Рядко, но задължително “колебаещата се земна ос” ни зашеметява с прозрението за промяната във фундаментални земни науки, като математика и астрономия, следователно и астрология, която видиш ли някой умишлено крие, защото няма решение за проблема на застрашената от изчезване човешка популация.

“Новината” за изместената земна ос обикновено ни облазва след земетресение с висок магнитуд, което според учени /анонимни/, е довело до изместване на собствената ос на Земята между 10 и 17 см, вследствие на което планетата ни започва да се върти с по-висока скорост и така продължителността на денонощието намалява с 1-2 милисекунди. Ами сега! Какво се случва с хороскопа ни? Какви ще са последиците за астрологията от изместването на оста на Земята? Доколко точни биха били астрологичните прогнози утре, изготвящи се днес въз основа на астрономичните данни от преди момента на изместване на собствената ос на Земята? Каква ще е промяната в “астрологичния софтуер”?

Време е за верните отговори, ако не за друго, поне да ни е спокойно, че всяко земетресение с висок магнитуд не прави вече изготвените хороскопи невалидни и не е нужно след всяко разрушително раздрусване на земната твърд да се прави нов личен хороскоп. Започвам с уговорката, че нямам понятие от геофизика и астрофизика, което не означава, че не мога да си поговоря с майката Земя и тя да ми разкаже.
Земната ос е в непрекъснато движение, защото всичко на планетата Земя се движи постоянно, което не променя нейното динамично и стационарно равновесие, тъй като течното ядро на Земята, а тя съгласно Вселенските критерии е Стационарен Разум. Действа на принципа на жироскопа. Уравновесява и стабилизира. Да не забравяме, че земната наука все още няма представа каква е формата на ядрото на Земята. Кълбовидната му форма е само предположение, а не доказан факт.

Континентите се движат непрекъснато и тяхното движение може да достигне и до 20 см на година. Даже без земетресение или някакъв друг природен катаклизъм приплъзването им въздейства върху положението на земната ос. Земната ос е в постоянно колебание, което може да бъде и в рамките на 10-20 см, но може да достигне и до 10 м. Ако планетата бързо възстанови своето равновесие, глобални последици няма, защото съкращаването на земното денонощие с 1-2 милисекунди не оказва въздействие върху живота на хората и всяка друга земна твар.

Какви ще са последиците за астрологията от изместването на оста на Земята? Никакви! Няма нито една причина да се породят проблеми с точността на астрологичните прогнози, независимо дали са за минало или бъдеще време. Защо?

Астрологията се състои от две части – изчислителна и тълкувателна. Изчислителната част я подготвят астрономите, астрофизиците, математиците, програмистите. Те съставят Ефемеридите или таблиците, в които са показани всички параметри от движението на планетите от Слънчевата система, съзвездията, астероидите и неподвижните звезди. Точността, с която е показано това движение, е час, минута, секунда. Десети, стотни или хилядни от секундата в астрономичните таблици не се отбелязват. В практически план те нямат значение за астрологичното изчисление, въпреки че думите ми биха скандализирали някой дървен философ, за когото всеки полъх на “колебание на земната ос” обещава катаклизъм.

Отново в теоретичен план хороскопите (изчислителната част) на хората, родени преди “трайното изместване на земната ос”, остават същите. Промяна със стара дата е некоректна, защото хороскопът фиксира моментното съотношение между планети и звезди в точен времеви отрязък. В тълкуването на хороскопа също не може да има каквато и да било промяна.

Ако в движението на планетите (не само на Земята) вследствие на някакъв катаклизъм има драстични промени, те задължително ще бъдат отчетени от астрономите и записани в таблиците с коригиращи коефициенти. Едва тогава, ако има сериозно разминаване в звездните карти на хората, родени в периода на изместване и след него, може да се говори за преизчисление на влиянието на планетите съгласно разположението им в индивидуалната звездна карта. Отново повтарям – подобни разсъждения са само в сферата на теорията. Ако има промени, те ще се проявят във всички ситуации, когато се поръчват прогнози за конкретни събития, годишни, месечни или седмични прогнози, но само в случай че има различия в градусите на планетите, разположени в домовете на звездните карти на поръчителите за периода преди промяната, напаснати към периода след промяната.

До момента измервания, които да установят големи разлики, изискващи промяна на Ефемеридите (астрономическите таблици), които използват астролозите, нито са публикувани, нито са постъпили като редовно месечно изчислително обновяване на специализираните компютърни програми. Да не забравяме, че Ефемеридите вече са съставени от астрофизиците на САЩ до 3000-та земна година , а не както се прави в България – година за година и никому ненужни..

Що се отнася до втората част, съставяща астрологичната наука – тълкувателната промяната също е не само практически невъзможна, но и теоретично необоснована. Ако приемем, че тълкувателният апарат в астрологията е натрупано в хилядолетията назад знание по пътя на опита и грешката, е очевидно, че то не се влияе и променя вследствие на обичайни колебания в земната ос или даже заради катастрофални промени на Земята от какъвто и да било характер. Обяснението е просто. Каквото и да става на Земята, ако ще само един човек да остане, неговият характер ще зависи от установеното вече влияние на планетите от Слънчевата система, фиксираните звезди, астероидите. За да има промяна в тълкувателната част, някоя от планетите в Слънчевата система трябва да спре да съществува или Слънцето да угасне. Тогава обаче и хората ще изчезнем като вид и няма да се тревожим как ще ни се промени хороскопа.

Всеки се ражда в точно календарно време, което няма как да бъде преизчислявано възвратно съгласно измислени или действителни катаклизми на планетата Земя. Нека оставим изместването на земната ос на астрономите и астрофизиците, защото те ще ни дадат най-вярната информация за това дали има или няма промени в координатите на небесните тела спрямо нашата красива планета. Дотогава астрологията си остава същата, непоклатима в своето хилядолетно развитие. Всякакви други предсказания са плод на развинтена фантазия и не бива да разстройват здравия ни разум.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. Невероятно!
  Когато се изкаже някакво съмнение в дадена догма, догматиците отговарят с „аргумента:
  “ ВЯРВАМЕ, че няма да стане така, както вие се съмнявате!“

  Алена, МОЛЯ ВИ, не заставайте в „стойката“ на догматиците! Поради:

  Преди много време едни ПИЗДОСТАНСКИ „учени“, които искаха да защитят октомврийската „революция“,
  заявиха, че Папата, приел Григорианския календар, го бил направил самоволно и ненаучно! Ето защо
  „октомврийската“ всъщност била „ноемврийска“.
  Като факт те представиха, че Папата е „приел“ един ден за времето от 64 г. пр.Хр. до 1г.сл.Хр.
  Този ден се добавял към останалите 12 дни и така се стигнало до +13 дни от 25 октомври до 7 ноември!
  А всъщност трябвало дните да са „САМО“ 12. След Христа!

  Та ето – сега ще Ви обясня:
  През 64 г. пр.Хр. ЦЕЗАР НАСИЛА накарва цяла една „империя“ да премине от ЛУНЕН към СЛЪНЧЕВ календар!
  Това му коства и живота!
  Защото при лунния календар имаме ТОЧНО 13 месеца по 28 дни (за толкова време Луната се „завъртва“ спрямо Земята) ПЛЮС един ден, който се е наричал „ИДИ“ и който е безименен ден!
  Той се е определял от ЖРЕЦИТЕ и е бил задължително НЕРАБОТЕН! На всеки 4 години, при смяната на консулите се е „давал“ в допълнение още един ДОПЪЛНИТЕЛЕН безименен ден. Но това ВИНАГИ е ставало със
  „одобрението“ на жреците.
  Та с други думи, когато преминаваме от лунен към слънчев календар – изчезва ЕДНА ЦЯЛА ПРОСЛОЙКА от населението – жреците „тълкувачи“ на астрономичните „подредби“!
  Математически това се смята така:
  13х28+1=365
  13х28+1+1=366

  Но времето минава. Хората трупат нов опит и нови знания.
  Така се стига до „кръглата земя“ и до „твърдите звезди“ (като място на небесната сфера) и „непостоянните планети“.
  Ето от това „непостоянство“ произхождат и хороскопите.
  Когато се родиш – от мястото, където си се родил и в часа. минутата и секундата, в кято си се родил се „издига“ една вертикална линия в „небето“ и тя „пронизва“ небето ва дадена точка, а тази точка се „съотнася към „звездната карта за това точно време
  и се казва „расположението на планетите, слънцето и луната в този момент са в такова и такова положение спрямо съзвездията“. А точката е в такова и такова положение спрямо планетите.
  Следователно – ето това следва за „тълкуване“ като бъдещност на човека!
  Но при хороскопите има и една „обратна страна“ – трансцедента. А това е точката която ще „прободе“ небето в „обратна посока“ или “надолу“ по нашему!

  Ето този трансцедент почти винаги „играе“ решаваща роля в „астрологическите прогнози“

  И така сега идваме до НАУКАТА!

  За щастие Земята не е „кръгла“, а „картоф“ с елиптична форма. За по-просто – елипса.
  Елипсата е „сплесната“ в полюсите и издута в екватора.
  Оста на въртене на елипсата е НЕПОСТОЯННА и на практика „описва конус“, като на небето това се „проектира“ катопроменяща си радиуса, блуждаеща окръжност, а не като блуждаеща точка.
  Когато „конусът“ на оста намалее – земята се върти по-бързо и СПЛЕСНАТОСТТА й става по-голяма!
  Когато „конусът“ на оста се увеличи – земятасе върти по-бавно и зямята става ПО–НЕСПЛЕСНАТА, т.р. по- кръгла.
  Това са АКСИОМИ – те НЕ ПОДЛЕЖАТ на оборване.

  От тук нататък идваме до „вертикалната линия“, излязла в деня и часа на раждане.
  Вертикална линия е тази която е ПЕРПЕНДИКУЛЯРНА на равнината, към която се спуска – т.р. към земната повърхност.
  И така ИМА ГОЛЯМА РАЗЛИКА във вертикалната линия, която пробожда небето (в права и обратна посока) в датата и часа на раждане заради СКОРОСТТА НА ВЪРТЕНЕ на Земята (т.е. заради конуса, който описва земната ос).
  (Например: когато в Пиздостан за пръв път измериха разстоянието от Земята до Луната с лазарен лъч, то лъчът „падна“ на Луната като ОКРЪЖНОСТ С РАДИУС ДВА КИЛОМЕТРА! Това на разстояние 170 хил. км.
  А представяте ли си ОТКЛОНЕНИЕТО на същия лъч на разстояние МИЛИАРДИ КИЛОМЕТРИ!?)

  Та ето тези ОТКЛОНЕНИЯ ОТ ВЕРТИКАЛАТА са в основата на НЕВЕРИЕТО (по-точно е да се каже СЪМНЕНИЕТО!) към точността на хороскопите!
  И ето това СЪМНЕНИЕ (или НЕВЕРИЕ) Вие се опитвате да „разсеете“ …
  чрез:
  „АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ ВИЕ НЕ СТЕ ПРАВИ“

  Пожелавам Ви успех в това начинание!
  Но от опит знам, че единствения начин да се разсеят каквито и да е съмнения е
  ДА СЕ ГОВОРИ ЧОВЕШКИ С ХОРАТА, без да се използват специфични термини от съответната научна насоченост!

  Искрено Ви желая лично щастие и успехи през ВСИЧКОТО време, отредено ви на Земята!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.