Да посрещнем спокойни новата 2018 – годината на Луната

Месец декември е спокоен, усмихнат, изпълнен с доволство и хармония за всички, работили усърдно, съобразявали се с предупрежденията в делови и личен план през цялата година. На другите, възвеличили своето его с алчност, непочтеност и инертност, очакващи рога на изобилието да се изсипе върху тях и обществото да ги величае, нищо че е незаслужено, декември ще покаже своето тъжно, на моменти озлобено лице и с иронична усмивка ще им каже, че Съдбата не им е длъжна.

От 3 до 23 декември Меркурий е в своето ретроградно движение и отново ни забранява инвестиции, подписване на договори, но не и усилна работа, за да завършим започнатите задачи. За своята проявена щедрост мнозина очакват отплата и ще бъдат разочаровани, дори ще мразят, ако не я получат. Най-доброто, което можем да сторим, е да сме щедри, само когато помощта ни е поискана и знаем, че ще бъдем оценени, вместо да страдаме тихо и да ни боли, че сме се раздали, но сме били пренебрегнати и с наранено достойнство.

През месеца натрапчиво ще се изявят посредствени, но изтъкани от самочувствие хора, насадено им в ранните детски години, които се самовеличаят, и ще унижават знаещите. Декември ще покаже кой какво място заслужава в живота. Устремът ни към ново професионално израстване може и да не ни донесе очакваното удовлетворение в края на годината. Във втората половина на месеца ще бъдем принудени да защитаваме себе си. Щастливите в брака се радват на прекрасен месец. Новогодишен подарък за нещастни партньори е раздяла и дори светкавично завеждане на бракоразводно дело.

Правителството има шанс да се освободи от ненужно и наложено ни задгранично подчинение, за кой ли път през отминаващата 2017 година. Пазете се от бури и наводнения. Обезопасете домовете си, за да посрещнем спокойни новата 2018 година – годината на Луната.

Колебанието на земната ос променя ли хороскопа?

Вселенски шампион по офроуд плуване трябва да е човек, за да не се изгуби и потъне без шанс да изплува в интернет океана от астрологични псевдо постулати, имитации на знания и психо астрофантазии. Иначе астродумите са добре подредени, че и аргументи са изтипосани. Как лаика, дори понапредналият астролог, да не говорим за незапознатия, но любопитен човек, да разбере кое е астрология и кое измислица натруфена с астрологични термини, за да внушава автентичност? Няма как!

Променя ли се хороскопът вследствие на колебанието на земната ос е “топ новина”, която значително по-рядко заема челните места като катастрофична интернет сензация спрямо облитащите Земята астероиди, дето аха да ни ударят, обаче им е лош мерника и все ни подминават. Рядко, но задължително “колебаещата се земна ос” ни зашеметява с прозрението за промяната във фундаментални земни науки, като математика и астрономия, следователно и астрология, която видиш ли някой умишлено крие, защото няма решение за проблема на застрашената от изчезване човешка популация.

“Новината” за изместената земна ос обикновено ни облазва след земетресение с висок магнитуд, което според учени /анонимни/, е довело до изместване на собствената ос на Земята между 10 и 17 см, вследствие на което планетата ни започва да се върти с по-висока скорост и така продължителността на денонощието намалява с 1-2 милисекунди. Ами сега! Какво се случва с хороскопа ни? Какви ще са последиците за астрологията от изместването на оста на Земята? Доколко точни биха били астрологичните прогнози утре, изготвящи се днес въз основа на астрономичните данни от преди момента на изместване на собствената ос на Земята? Каква ще е промяната в “астрологичния софтуер”?

Време е за верните отговори, ако не за друго, поне да ни е спокойно, че всяко земетресение с висок магнитуд не прави вече изготвените хороскопи невалидни и не е нужно след всяко разрушително раздрусване на земната твърд да се прави нов личен хороскоп. Започвам с уговорката, че нямам понятие от геофизика и астрофизика, което не означава, че не мога да си поговоря с майката Земя и тя да ми разкаже.

Земната ос е в непрекъснато движение, защото всичко на планетата Земя се движи постоянно, което не променя нейното динамично и стационарно равновесие, тъй като течното ядро на Земята, а тя съгласно Вселенските критерии е Стационарен Разум. Действа на принципа на жироскопа. Уравновесява и стабилизира. Да не забравяме, че земната наука все още няма представа каква е формата на ядрото на Земята. Кълбовидната му форма е само предположение, а не доказан факт.

Континентите се движат непрекъснато и тяхното движение може да достигне и до 20 см на година. Даже без земетресение или някакъв друг природен катаклизъм приплъзването им въздейства върху положението на земната ос. Земната ос е в постоянно колебание, което може да бъде и в рамките на 10-20 см, но може да достигне и до 10 м. Ако планетата бързо възстанови своето равновесие, глобални последици няма, защото съкращаването на земното денонощие с 1-2 милисекунди не оказва въздействие върху живота на хората и всяка друга земна твар.

Какви ще са последиците за астрологията от изместването на оста на Земята? Никакви! Няма нито една причина да се породят проблеми с точността на астрологичните прогнози, независимо дали са за минало или бъдеще време. Защо?

Астрологията се състои от две части – изчислителна и тълкувателна. Изчислителната част я подготвят астрономите, астрофизиците, математиците, програмистите. Те съставят Ефемеридите или таблиците, в които са показани всички параметри от движението на планетите от Слънчевата система, съзвездията, астероидите и неподвижните звезди. Точността, с която е показано това движение, е час, минута, секунда. Десети, стотни или хилядни от секундата в астрономичните таблици не се отбелязват. В практически план те нямат значение за астрологичното изчисление, въпреки че думите ми биха скандализирали някой дървен философ, за когото всеки полъх на “колебание на земната ос” обещава катаклизъм.

Отново в теоретичен план хороскопите (изчислителната част) на хората, родени преди “трайното изместване на земната ос”, остават същите. Промяна със стара дата е некоректна, защото хороскопът фиксира моментното съотношение между планети и звезди в точен времеви отрязък. В тълкуването на хороскопа също не може да има каквато и да било промяна.

Ако в движението на планетите (не само на Земята) вследствие на някакъв катаклизъм има драстични промени, те задължително ще бъдат отчетени от астрономите и записани в таблиците с коригиращи коефициенти. Едва тогава, ако има сериозно разминаване в звездните карти на хората, родени в периода на изместване и след него, може да се говори за преизчисление на влиянието на планетите съгласно разположението им в индивидуалната звездна карта. Отново повтарям - подобни разсъждения са само в сферата на теорията. Ако има промени, те ще се проявят във всички ситуации, когато се поръчват прогнози за конкретни събития, годишни, месечни или седмични прогнози, но само в случай че има различия в градусите на планетите, разположени в домовете на звездните карти на поръчителите за периода преди промяната, напаснати към периода след промяната.

До момента измервания, които да установят големи разлики, изискващи промяна на Ефемеридите (астрономическите таблици), които използват астролозите, нито са публикувани, нито са постъпили като редовно месечно изчислително обновяване на специализираните компютърни програми. Да не забравяме, че Ефемеридите вече са съставени от астрофизиците на САЩ до 3000-та земна година , а не както се прави в България – година за година и никому ненужни..

Що се отнася до втората част, съставяща астрологичната наука – тълкувателната промяната също е не само практически невъзможна, но и теоретично необоснована. Ако приемем, че тълкувателният апарат в астрологията е натрупано в хилядолетията назад знание по пътя на опита и грешката, е очевидно, че то не се влияе и променя вследствие на обичайни колебания в земната ос или даже заради катастрофални промени на Земята от какъвто и да било характер. Обяснението е просто. Каквото и да става на Земята, ако ще само един човек да остане, неговият характер ще зависи от установеното вече влияние на планетите от Слънчевата система, фиксираните звезди, астероидите. За да има промяна в тълкувателната част, някоя от планетите в Слънчевата система трябва да спре да съществува или Слънцето да угасне. Тогава обаче и хората ще изчезнем като вид и няма да се тревожим как ще ни се промени хороскопа.

Всеки се ражда в точно календарно време, което няма как да бъде преизчислявано възвратно съгласно измислени или действителни катаклизми на планетата Земя. Нека оставим изместването на земната ос на астрономите и астрофизиците, защото те ще ни дадат най-вярната информация за това дали има или няма промени в координатите на небесните тела спрямо нашата красива планета. Дотогава астрологията си остава същата, непоклатима в своето хилядолетно развитие. Всякакви други предсказания са плод на развинтена фантазия и не бива да разстройват здравия ни разум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп