Да преследваш диви бикове в Австралия

Снимка: Viasat Explore
Кадри от поредицата

Мъже и жени рискуват живота си в пустошта за много пари

Една от най-опасните и зрелищни професии е във фокуса на поредицата “Австралийски ловци на бикове”. Всяка година по време на сухия сезон в Австралия шепа смели мъже и жени изкарват прехраната си, като залавят някои от най-могъщите и внушителни животни на планетата - бикове и биволи. Около 300 000 броя от тези рогати гиганти се скитат из австралийската пустош. Ако не бъдат заловени, те се превръщат в напаст и затова има специални програми за тяхното унищожаване. Залавянето им не само облагодетелства околната среда, но е и огромна индустрия, особено за австралийските аборигени.

Епизодите от поредицата “Австралийски ловци на бикове” вървят всеки делничен ден по Viasat Explore от 19:50 часа. А ценителите на приключенски продукции с диви животни могат да очакват и маратон на десетте епизода на 6 декември - от 11:10 и от 16:10 часа.

“Ловците на бикове” са наричани още и “рейнджъри”. Те преодоляват предизвикателства и огромни опасности, изкарвайки прехраната си с улавянето на мигриращите животни. Всичко започва от въздуха, докато ловците на бикове летят с хеликоптери над пустошта в търсене на диви бикове и биволи. След това сключват сделка със собственика на земята - в замяна на достъп до земята, ловците на бикове ще поделят печалбите от продажбата на биковете на пазара за добитък. Става дума за огромни печалби, тъй като стойността на биковете е милиони долари. Това е една от най-опасните професии на Земята, с поемане на много рискове, но и шанс за забогатяване.

Коментари

Задължително поле