Да си имаш работа с глупци

Русия и Китай няма да стоят със скръстени ръце

Какво да очаква целият свят сега?

Американското правителство обяви програма за разполагане на оръжие в космоса. Тази програма, която може да „неутрализира Русия“ и да осъществи „ядреното възпиране на Китай“. И безразсъдният и безотговорен план не остана незабелязан в Русия. Заместник-началник на оперативното командване на Генералния щаб на Русия генерал-лейтенант Виктор Познихир зяви неотдавна, че програмата на Вашингтон за „прихващане преди старта“ демонстрира, че Щатите се подготвят за превантивен ядрен удар срещу Русия и Китай. В живота си можеш да се закълнеш, че Русия и Китай няма да седят със скръстени ръце и да чакат атаката на Вашингтон. Освен това Русия въвежда на въоръжение свръхзвукови ракети, които не могат да бъдат прехващани с известните към момента или разгърнати средства.

Това, което правят Вашингтон и неговите корумпирани европейски васали, е да копаят гроб за целия западен свят. Е, това ще бъде скъпо за него, ще си помислят хората в останалата част на света. В САЩ користната политическа пропаганда преуспя в това, че напълно успя да елиминира вниманието към реалните проблеми, като например масовото заместване на работни места с роботи, глобалното затопляне и нарастващия риск от ядрена война. Когато останалият свят гледа на Запад, той вижда една лудница, в която се говори, че двете най-големи заплахи за американската национална сигурност са Венецуела и руският агент в Овалния кабинет.

Тази глупава страна не може да бъде възприемана сериозно от никого. И съответно, американската мощ се разпада за облекчение на всички останали. Дори добре платените марионетки на Вашингтон в Германия, Великобритания и Франция демонстрират признаци на независимост, каквито не са виждали от времето на Шарл де Гол.

Руснаците, китайците, иранците и севернокорейците знаят, че си имат работа с глупаци и следователно не възнамеряват да рискуват. Те знаят, че което и да е споразумение с Америка нищо не означава и че, Вашингтон винаги говори на раздвоен змийски език. Вашингтон го очаква и по-нататъшно разочарование в чужбина, тъй като желанието за сътрудничество с обитателите на лудницата бързо минава.

(Със съкращения от paulcraigroberts.org)

Коментари

Задължително поле