Двама арестувани в Пловдивско - за нападение на полицай с прът и за закана с убийство

Снимка: Архив

Бързо производство е започнато в РУ на МВР-Труд срещу 23-годишен младеж от пловдивското село Ясно поле, който е арестуван за 24 часа заради оказана съпротива на полицай, а за случая е уведомена и прокуратурата.

Инцидентът станал около 20.20 часа в неделя, когато между няколко местни жители от Ясно поле възникнал скандал. В резултат на своевременната намеса на намиращия се наблизо полицай скарването било прекратено без сериозни последици. Единият от участниците в разправията отказал да изпълни разпореждането на униформения служител на реда и дори се опитал да го удари с метален прът. Полицаят повикал помощ и пристигналите колеги от автопатрул на РУ-Труд щракнали белезниците на 23-годишния бабаит и го отвели в ареста на районното управление.

В деня на балотажа на президентските избори в ареста на РУ на МВР-Раковски за 24 часа е бил задържан 50-годишен местен жител заради закана за убийство. Около 13.30 часа в неделя служителите на реда реагирали на сигнал и задържали в дома му криминално проявения Б.Б. Той бил във видимо нетрезво състояние и отправял заплахи за физическа саморазправа към своя близка, размахвайки нож. По случая е започнато бързо производство по чл. 144, ал.3 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право