Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Двама безработни са се конкурирали за работно място през октомври в Старата столица

Снимка: Архив

2 392 са регистрираните безработни лица за месец октомври 2016 година в региона. Без работа в община Велико Търново за отчетения период са останали 1 496 души, в община Елена – 575, и община Златарица – 321.

В сравнение със същия месец през миналата година е регистриран спад на нивото на безработица със 776 души. 3,5 % е равнището на безработица в община Велико Търново за октомври 2016, при 3,4 на сто за месец септември. С 2,9 пункта под равнището на страната (7,9%) е нивото на безработица в нашия регион, съобщи още Нечев.

Регистрираните безработни младежи до 29 години за периода са 354. 48 % от тях са без квалификация. 1,4 на сто са продължително безработни. Регистрираните за месеца безработни над 50-годишна възраст са 897 души. 33,4 % от тях са с основно и по-ниско образование. 33,8 % са продължително безработни.

Лицата с продължителност на регистрация над една година са 552. 272 са свободните работни места за месеца в Дирекция „Бюро по труда”-Велико Търново. 201 са позициите за лица без квалификация. 26 са предназначени за специалисти. Няма свободни позиции за хора с работническа професия. Заявените свободни места по програми за заетост са 45. За едно работно място средно през октомври са се конкурирали двама безработни.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.