Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер (ВИДЕО) За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Сачева ще търси Светия синод за социалния закон

ЕК обяви своята „Зелена сделка”

Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

София на косъм от трагедия като в Хитрино

Балканстрой с награда за Сграда на годината

Апартаментите за гости с данък до 250 лв. на стая Плащат налог като хотели с 1-2 звезди

Париж разкри реформата на пенсиите Синдикатите я отхвърлиха и обещаха стачките да продължат

Следователи дариха наградата си от ВСС на „Българската Коледа“

Катастрофа между 4 автомобила затруднява движението през прохода „Предела”

Президентът Радев за прокурора, който ще разследва главния прокурор: Въвежда се нова мощна фигура, а нея я няма в конституцията

Двама безработни са се конкурирали за работно място през октомври в Старата столица

2 392 са регистрираните безработни лица за месец октомври 2016 година в региона. Без работа в община Велико Търново за отчетения период са останали 1 496 души, в община Елена – 575, и община Златарица – 321.

В сравнение със същия месец през миналата година е регистриран спад на нивото на безработица със 776 души. 3,5 % е равнището на безработица в община Велико Търново за октомври 2016, при 3,4 на сто за месец септември. С 2,9 пункта под равнището на страната (7,9%) е нивото на безработица в нашия регион, съобщи още Нечев.

Регистрираните безработни младежи до 29 години за периода са 354. 48 % от тях са без квалификация. 1,4 на сто са продължително безработни. Регистрираните за месеца безработни над 50-годишна възраст са 897 души. 33,4 % от тях са с основно и по-ниско образование. 33,8 % са продължително безработни.

Лицата с продължителност на регистрация над една година са 552. 272 са свободните работни места за месеца в Дирекция „Бюро по труда”-Велико Търново. 201 са позициите за лица без квалификация. 26 са предназначени за специалисти. Няма свободни позиции за хора с работническа професия. Заявените свободни места по програми за заетост са 45. За едно работно място средно през октомври са се конкурирали двама безработни.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.