Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Бургас строи нов Център за хора с увреждания

Двама бивши кметове на Перник с обвинение за престъпления по служба

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност И. Иванов и И. Никифорова за извършено престъпление по служба, в качеството им на длъжностни лица, заемащи отговорно служебно положение – престъпление по чл. 282 ал.2 от НК. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Действията на спецпрокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и МВР са във връзка с разследване по досъдебно производство, образувано през декември 2014 г., касаещо  сключени неизгодни сделки. Това каза на пресконференция пред сградата на ОДМВР – Перник ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Той уточни, че проверките обхващат периода 1 януари 2012 г. – 31 декември 2016 г. и са свързани с дейността на длъжностни лица от община Перник. Инспектира се дейността на временно изпълняващ длъжността кмет и бивш кмет на Перник. Сметоизвозването в града се контролира от бизнесмен или бизнесмени с широкспектърна дейност. Управители са различни подставени лица и чрез тези фирми през годините постоянно е източвана община Перник.

getimage

„Разработката е много добра. Ще се връщаме и назад и всички които са злоупотребили ще получат заслужени наказания“, заяви Антон Славчев, директор на дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ.

На И. Никифорова е повдигнато обвинение за това, че за времето от 08.09.2014 г. до 09.09.2014 г. в гр. Перник, в качеството си на временно изпълняваща длъжността кмет на община Перник е превишила правата си по ЗМСМА и Закона за защита при бедствия, като без да е възникнало бедствие на територия на община Перник по смисъла на чл. 2 от ЗЗБ, свикала кризисния щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия на община Перник за 2014 г. и издала заповед, с която възложила на търговско дружество, със специализирани сметосъбиращи машини, контейнеровози, работници и друга специализирана техника да извърши почистване на битови отпадъци в Община Перник – райони по допълнителни указания и със срок на сметоизвозване до преодоляване на кризисната ситуация. Това Никифорова извършила с цел да набави за същото търговско дружество имотна облага, въпреки наличието на действащ договор № 18 от 26.09.2005 г. със същия предмет с друго дружество.

И. Иванов е обвинен в това, че на 22.12.2014 г., в гр. Перник, като кмет на община Перник, не изпълнил служебните си задължения и без да е възникнало бедствие по смисъла на чл. 2 от ЗЗБ на територия на община Перник , извършил плащания с три платежни нареждания от дата 22.12.2014 г. в полза на търговското дружество, на което Никифорова възложила дейности  за суми съответно: 430 010 лв.; 370 020лв. и 458 230лв., и от това са настъпили значителни вредни последици за бюджета на община Перник – сума в размер на 1 258 260,00 /един милион двеста петдесет и осем хиляди двеста и шестдесет/ лева.

На И. Никифорова е определена мярка за неотклонение Парична гаранция в размер на 30 000 лв.

На И. Иванов а е определена мярка за неотклонение Парична гаранция в размер на 150 000 лв.

Разследването продължава.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Само Перник ли?……………..А тези около Перник……………… Кога ще очистите общините от феодалите кметове?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.