Двама българи са загинали при катастрофа в Унгария

Други двама са ранени

Двама български граждани загинаха, а други двама бяха ранени след катастрофа на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар вчера. Това съобщи унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща, информира Министерство на външните работи.

Дипломатическите ни представители са уведомили близки на загиналите и пострадалите. Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г. Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор.

Катастрофата е станала вследствие на сблъсък между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация.

Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията.

Тази катастрофа няма нищо общо със случилата се вчера , при която граждани на Република Македония, управлявали автомобил с български регистрационен номер с марка "Мерцедес" пострадаха на магистрала М5 пак в Унгария.

Всички близки и роднини, които желаят да получат повече актуална информация могат да го направят на дежурния телефон в посолството в Будапеща: + 36 20 534 4559

Коментари

Задължително поле