Двама души са пострадали при катастрофа в Симитли

Снимка: Архив

Двама души са пострадали при катастрофа на Е-79 край Симитли снощи. Те са настанени в болница с фрактури, съобщи БГНЕС. Катастрофата предизвикала затварянето на главния път за пет часа.

Пътният инцидент станал около 21.50 ч. на моста над р. Струма в посока Кресненското дефиле. Катастрофата е предизвикана от лек автомобил „Фиат-Браво” с благоевградска регистрация, който при навлизане в моста, на около 300 м. след пътен възел „Черниче-Брежани”, поднася. Блъска се в едната мантинела, след това в другата. След това бива ударен от идващия насреща му ТИР „ДАФ” със софийска регистрация.

След удара лекият автомобил е върнат 15-на метра назад от товарния, управляван от гръцки гражданин.

Двамата младежи - на 20 и 23 г., които са от Благоевград, са транспортирани за Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. След направените им изследвания е установена фрактура на рамото на единия и счупване на предмишницата на другия.

Настанени са без опасност за живота в отделенията по ортопедия и хирургия. На двамата водачи са взети кръвни проби за алкохол и наркотици. Нараняванията на двамата пострадали са минимални с оглед на буквално размазания от трите удара лек автомобил.

Пет часа Е-79 бе затворен за движение, товарните автомобили изчакваха на място, а леките минаваха по стария път-Черниче-вход на Кресненското дефиле. Според съобщението на АПИ, движението е възстановено в 3 часа тази нощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България