Двама загинали и трима ранени при катастрофи в Горна Оряховица

Двама души са загинали, а трима са ранени при катастрофи в събота в Община Горна Оряховица.

71-годишен пешеходец е починал, след като бе прегазен на пешеходна пътека в железничарския град от лек автомобил "Мерцедес", управляван от 30-годишен мъж. Произшествието е станало около 16 часа в събота на кръстовище между улиците "Борима" и "Васил Левски". Пешеходецът е бил откаран във великотърновската болница, където по-късно е починал.

Същия ден 60-годишна жена от Дебелец е пострадала при пътен инцидент на пътя между горнооряховските села Янтра и Правда. Тя е настанена за лечение във великотърновската болница, без опасност за живота.

В 1,50 часа в нощта срещу неделя на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на ул. "Св. Княз Борис I" в железничарския град. По първоначална информация лек автомобил "Мазда", управляван от 37-годишен мъж от лясковското село Джулюница при движение с несъобразена скорост от село Козаревец в посока Горна Оряховица, на ляв завой излязъл от лентата за движение и се е преобърнал. Водачът е починал на място. Пострадали са и двама пътници на задната седалка - на 23-и 42 години. Единият е с охлузни рани, а другия е настанен за лечение в областната болница във Велико Търново с фрактура на прешлени. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България