Двама загинаха и 57 са ранени при катастрофи в Монтана от януари

Снимка: Архив

36 тежки пътно-транспортни произшествия са регистрирани в област Монтана през първите три месеца на тази година. Загинали са двама, а 57 души са ранени, съобщиха от Областната дирекция на МВР .

Най-много тежки катастрофи – 28, са станали на територията на Районното управление на полицията – Монтана, 5 - в Ломско, 2 в района на Берковица и само една край Вършец. Двете жертви на пътно-транспортни произшествия са загубили живота си на територията на МВР управленията в Монтана и Лом.

Според пътните полицаи при тежките инциденти по шосетата в региона най-голям е броят на страничните сблъсъци между автомобили - 7 броя с 9 пострадали, и челните сблъсъци - 5 случая с един загинал гражданин и 14 ранени. Един гражданин е починал при преобръщане на автомобил.

Катаджиите са регистрирали и сблъсъци на шофьори в дърво, предпазни огради, в скат и дори във влак. При ж.п. инцидента, за щастие, само е пострадал един човек. Основна причина за тежките ПТП-та в областта остава несъобразената с пътните условия скорост, заявиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони