Двама загинаха, осем бяха ранени при удар на автобус в крайпътно дърво (СНИМКИ)

Снимка: Архив

Двама загинаха на място, а осем души бяха ранени при тежък инцидент на пътя между новозагорските села Сокол и Еленово - съобщиха от полицията в Сливен. Произшествието е станало около 7,30 ч. на 12 декември. Автобус "Мерцедес" , превозващ 20-ина работници към "ТЕЦ Мариза изток-2", по неясни засега причини, в зоната на лек завой, е напуснал платното, десетки метри се е влачил в канавката, ударил се е в крайпътно дърво и се е обърнал. Ударът е бил смъртоносен за 66-годишния шофьор и един от пътниците.

Линейки от Нова Загора са откарали в областната болница в Сливен петима ранени. Оцелелите при катастрофата са отишли на работа, заявили, че физически се чувствали добре. Но по разпореждане на ръководството са били изпратени за медицински прегледи. Трима са пристигнали в сливенската болница с частен транспорт. Според непотвърдена информация, други четирима са потърсили лекарска помощ в Стара Загора.

"При нас постъпиха осем пострадали, сред които има само една жена. Те са на възраст между 40 и 60 години", каза зам.-директорът на областната болница в Сливен д-р Хрисант Хрисантов.

Шестима са били с леки, повърхностни наранявания на гръдния кош и след прегледа са напуснали лечебното заведение. Двама са оставени на лечение - мъж на 57 години с травма на таза и гръбнака и мъж на 56 години с травма на гърдите и счупена кост на ръката. Няма опасност за живота и на двамата.

На мястото на инцидента са били изпратени екипи на пътната полиция, вещи лица. Движението не е било затваряно - казаха от полицията. Към обяд е дошла специализирана техника, за да бъдат извадени телата на загиналите. От Окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че е назначена проверка на собственика на катастрофиралия автобус - фирма от Ямбол. Фирмата е превозвала работниците, живущи в населените места в района, към ТЕЦ-а. Изяснено е, че е нямало други участници в пътното произшествие.

Ще бъдат назначени експертизи, които да установят причините за тежкия инцидент. Първоначално се появи информация, че в момента на удара участъкът от пътя е бил заледен. Тези данни по-късно не бяха потвърдени. Една от версиите е, че на шофьора му е прилошало по време на движение. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България