Двама зам.-кметове от Община Русе са заразени с COVID-19

Снимка: Община Русе

Двама от заместник-кметовете в Община Русе са с положителна проба за коронавирусна инфекция. Това съобщиха от РЗИ-Русе. Вчера стана ясно, че кметът Пенчо Милков също е с COVID-19 .

Положителни проби са дали PCR-тестове на Златомира Стефанова и Енчо Енчев.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев беше извън града през последните дни и не беше сред контактните лица на кмета на Пенчо Милков, съобщават от Общината. Милков вчера беше приет с пневмония в Белодробната болница в града.

Енчев и Стефанова са с добро състояние, връчено им е предписание за 14-дневна карантина.

Пробите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева (“Устройство на територията”) и Димитър Недев (“Комунални дейности”) са отрицателни, но заради факта, че те са контактували с Милков, са поставени под задължителна карантина.

Принудително вкъщи ще стоят и секретарят на Община Русе Димитър Генков, както и вр. изп. длъжността главен архитект Весела Иванова, директори на дирекции и др.

След обстойна дезинфекция на всички административни сгради Община Русе ще отвори врати за граждани утре, 8.07., и ще работи както обикновено. Въпреки карантината функциите на градоначалник ще поеме заместник кмета по комунални дейности Димитър Недев, като ще работи дистанционно.

РЗИ ще наблюдава всички служители на общината утре, които могат да се върнат на работа само след отрицателен тест за коронавируса.

Коментари

Задължително поле