Себастиан Курц: Австрия може да започне да отпуска мерките срещу коронавируса от 14 април

Полша увеличава тестовете за Covid-19 до 8-9 хиляди на ден

Наложиха домашен арест на нарушител на карантината

Монтираха устройства за защита на птиците

Броят на заразените с COVID-19 в Ню Йорк е намалял през последното денонощие

Мъж се самоуби със скок от жилищен блок в Монтана

Пенсионери получават маски по пощата

Руска двойка кръсти бебето си Ковид

Шест медицински сестри от училищата в Павликени се включват в битката с коронавируса Директорът на детската ясла в града също влиза в местната болница

Горанов: Болниците ще получават 85% от средномесечната заработка в периода на кризата Новият модел е съгласуван с Българския лекарски съюз, каза финансовият министър

Руска компания е създала бърз тест за коронавирус с 94% точност

Нана Гладуиш дари 300 предпазни маски на онкоболницата в Благоевград

Рекорден брой заразени с коронавирус в Русия за денонощие

Нивото на радиация в района на Чернобил се покачи след пожар

Масов бой в ромската махала на Благоевград, двама в болница

Двама изнудвали бивш работник в Приморско за 4 хил. лева, осъдиха ги светкавично

Боян С., на 22 години, и Стоян И., на 25 години – и двамата от Тополовград, са задържани и осъдени за изнудване на 22-годишния П. Г. от Приморско. Те се опитали да заплашат мъжа с думите: Ще изпратим хора да ви пребият!.

Двамата са се признали за виновни за това, че в бунгало в животновъдната зона на Приморско направили опит да принудят младия мъж да им даде 4 хил. лева или вещи от дома си – хладилници, печки и т.н. Те са сключили споразумение с прокуратурата, а Районният съд в Царево ги осъди на „пробация“. Боян и Стоян са осъдени всеки от тях 12 месеца да се явява пред пробационен служител, както и да полага безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно за този период.

Екшънът в Приморско се разиграл, след като в дома на 22-годишния мъж нахлули петима мъже от Тополовград. Те го изнудвали с твърдението, че им дължи 4 хил. лева и го заплашили с побой. В хода на предприетите бързи действия, криминалисти на РУ-Приморско установили и задържали петимата жители на Тополовград. В рамките на разследването е изяснено, че преди година 22-годишният мъж, заедно със свои роднини, е работил като строител в с. Воден. Те реставрирали стари къщи и се договорили с работодателя за определена сума срещу извършената дейност. В последствие, под предлог за некачествено извършена работа, той им платил по-ниска цена и дори поискал да му върнат от сумата 4000 лева. Именно за тези пари пристигнали и мъжете, които започнали да притискат жертвата си. Те били задържани при третия им опит за изнудване.

За по-малко от половин денонощие, в резултат на отличното взаимодействие между Районна прокуратура – Царево и Районно управление – Приморско, задържаните за изнудване Боян и Стоян са привлечени в качеството на обвиняеми. Останалите трима мъже са разпитани в качеството на свидетели, а на Боян С. и Стоян И. са повдигнати обвинения по чл. 143, ал. 1 от НК. Часове по-късно мъжете получили и осъдителни присъди от състав на Районен съд – Царево.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.