Двама летовници и дете спасени в Бургас

10-годишно момче избягало от баба си да се къпе в морето

Трима души са били спасени от лапите на мъртвото вълнение само за четири дни. Това съобщиха спасители от плажа на Бургас.

Летовници от Сливен са били извадени от морските стражи, след като за малко не се удавили. Подводното течение дърпало страховито навътре, издълбавайки опасни ями.

В четвъртък вечерта пък 10-годишно бургазлийче избягало от баба си и отишло да се къпе само в късния следобед. То влязло навътре и изведнъж било повлечено от коварното течение. Започнало да вика за помощ. За щастие един от спасителите на близката вишка бил останал след работно време на Северния плаж в Бургас и се хвърлил към детето. Извадил го невредимо.

При мъртво вълнение стражите на плажа съветват да се плува успоредно на брега, за да може да се спаси плувеца от мощното дърпане навътре и от ямите.

В петък вече знамето е зелено и морето утихна в адската жега, казаха спасителите.

По време на "мъртвака" вълните изхвърляли навън водорасли, на пясъка бил изхвърлен и мъртъв делфин. Сега вече водата е чиста, казаха морските.

По време на мъртвото вълнение всички летовници са били примерни и се подчинявали на спасителите, няма съставени актове, не се е налагало да се вика общинска полиция. Имало е обаче много случаи на изгубени деца и паникьосани майки.

Децата традиционно бягат към Поморие, шегуват се спасителите. Малчуганите, оставени и минута без надзор, се "отвързвали" и поемали по брега към северните части на плажа, но бързо бивали открити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България