Двама мъже от Кресна са задържани с 250 000 къса незаконни цигари

250 000 къса незаконни цигари

Полицейска операция за предотвратяване разпространението на контрабандни цигари и задържане на трафиканти е проведена късно вечерта на 3 октомври, към 23 часа, когато са задържани двама мъже с 250 000 къса незаконни цигари, съобщават от МВР.

Операцията е реализирана от служители от ГПУ – Благоевград и РДГП – Кюстендил в района на гр. Кресна, област Благоевград.

В зоната за отговорност, малко след преминаване на зелена граница, те спрели автомобил “Тойота Хайлукс сърф”, в който пътували Д.Я./44г./ и Б.С./34 г./, и двамата от Кресна. При предприетото претърсване в колата били открити 25 мастербокса, съдържащи 12 500  кутии с цигари (250 000 къса) без български акцизен бандерол. По информация на разследващите контрабандната стока, на стойност близо 100 000 лв., била предназначена за търговско разпространение в страната.

Тютюневите изделия са иззети и са на съхранение в ГПУ-Благоевград. Двамата мъже са задържани, Д.Я. е криминално проявен, добре известен на органите на реда с подобни прояви. За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански.

По случая е образувано досъдебно производство в ГПУ – Благоевград. На двамата мъже са повдигнати обвинения по чл. 234, ал.2 от НК. Наложена им е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 2000 лв. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право