Двама мъже са задържани за притежание и разпространение на наркотици в Ямболско

Снимка: МВР/Архив

Двама мъже са задържани за притежание и разпространени на наркотици, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 28 април на територията на РУ-Елхово, под ръководството на Елховската районна прокуратура, е проведена полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици. В хода й са извършени процесуално-следствени действия в частен имот в село Горска поляна, стопанисван от 54-годишен мъж. В двора са намерени засети над 2700 растения от рода на конопа, в ранен стадий на развитие.

При претърсването в къщата са открити и иззети 1.685 кг суха тревиста маса, реагирала при наркотеста на марихуана, както и конопени семена. Открита е и домашна мини оранжерия, оборудвана с алуминиево фолио, осветление, отопление и стабилизатор. За съпричастност към престъпното деяние е задържан собственикът на имота. След доклад на събраните материали по случая в Районна прокуратура-Елхово, 54-годишният мъж е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.354а, ал.3 и по чл. 354 в ал.1 от НК и с прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за неотклонение. На 2 май с определение на Районен съд – Елхово му е постановена постоянна мярка „задържане под стража“. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

В ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ остава и 29-годишен жител на Ямбол. Той е задържан на 27 април от криминалисти на РУ-Ямбол и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР в хода на полицейска операция за противодействие на наркоразпространението в града. При проведените претърсвания в дома и в ползвания от мъжа автомобил са намерени и иззети около 50 г суха зелена тревиста маса, реагирала при наркотеста на марихуана, и около 5 г бяло кристалообразно вещество - метамфетамин.

В разследването, водено под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол, са събрани и доказателства за съпричастността на задържания към продажбата на наркотични вещества в областния град. На 29-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. На 29 април, с определение на Окръжен съд – Ямбол, му е постановена постоянна мярка „задържане под стража“. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ- Ямбол.

Коментари

Задължително поле