Двама от Камено спипани с хероин за 2 милиона

Двама души, родом от бургаското село Камено са били спипани с хероин за 2 милиона лева. Това са Йордан Йорданов и Желязко Шиников, които се придвижвали със стара лада, но били засечени и спрени от ченгетата до село Белеврен- на границата с южната ни съседка Турция. Шиников е с присъда за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Според запознати той е от бандата на Стойчо Калоянов, по прякор Лудия, който излежава присъда като тартор на въпросната група. По морето през 2008- ма година плъзна слух, че именно Лудия е наследник на Димитър Желязков-Очите. Разнесоха се легенди за наказателните му акции срещу конкуренти- рязане на пръсти със самурайски меч.

Жената на другия заловен- Йордан плачеше пред съдебната зала, че е болна и сега няма да има кой да се грижи за нея. Наскоро Йордан загубил детето си, говореха в кулоарите.

Граничарите спрели ладата, защото първоначално заподозрели двамата, че са каналджии. Бързо намерили в соцвозилото 50 килограма от скъпата дрога - 96 пакета с изключително висококачествен хероин, разпределени в три раници.

По време на проверката единият от младежите се опитал да избяга, но безуспешно. Главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че още през август месец на горе-долу същото място е била намерена раница с хероин. До момента не се знае кой е нейният собственик. Той добави, че явно че сме подложени на по-голям натиск за трафик на наркотици, тъй като 600 кг хероин са задържани у нас от началото на годината.

Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобда“ за срок от 15г. до 20г., „глоба“ в размер от 200 000лв. до 300 000лв., конфискация на наркотичното вещество, както и на лекия автомобил, с който то е превозвано.

Главен комисар Костов разкри, че Шиников и Йорданов са получили наркотиците на място, на което няма граничен пункт нито от българска, нито от турска страна. Намиращото се на мястото оградно съоръжение не е повредено. След като наркотикът е бил качен в лек автомобил „Лада Нива“ от двамата мъже, последните са потеглели с него, като са били пресрещнати от служители на Гранична полиция. Единият от задържаните е оказал съпротива на полицаите, а другият е побягнал, но е установен по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право