Двама пияни шофьори потрошиха коли край Монтана

Двама мъже, пришпорили автомобилите си след сериозни запои, излетяха от пътя, потрошиха возилата си, но оцеляха без травми в катастрофите. Единият от водачите е бил и без книжка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник към 1 часа след полунощ 35 годишният Траян П. от Вълчедръм след като часове наред пил, подкарал с газ „Форд Ескорт” из село Расово. На улица „Георги Димитров” в близост до язовира на селото джигитът изпуснал волана, изхвърчал от платното и се приземил с трясък в крайпътна канавка.

При удара колата станала на куп ламарини, но шофьорът не пострадал. Катаджиите, пристигнали на мястото, изпробвали мъжа за алкохол и дрегерът показал 1,28 промила. При проверката се оказало и че Траян П. няма документи за управление на автомобил.

На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, взета му е кръвна проба и са му съставени три акта. По случая е образувано бързо производство, а пияният джигит е задържан за 24 часа в ареста.

Същия ден вечерта - около 22,00 ч., 42 годишният Виктор Н. пък пътувал с „Опел Астра” по стария околовръстен път край Монтана. В близост до рибарниците на ляв завой обаче шофьорът изпуснал волана, колата изскочила от пътя и се блъснала в бетонна конструкция край шосето.

Шофьорът е бил откаран в Центъра за спешна помощ без сериозни наранявания и без опасност за живота. При проверката за алкохол дрегерът отчел 1,66 промила. Според катаджиите освен пиянството на шофьора причина за катастрофата е и несъобразената скорост на движение.

По случая е образувано бързо производство в полицията. Само през януари тази година в Монтана са станали 61 пътно-транспортни произшествия, при които един е загинал, а девет са ранени. 12 шофьори бяха заловени пияни зад волана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България