Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Двама, пребили опонент и потрошили колата му, отиват на съд

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама млади мъже за хулиганство. Обвинението срещу Пламен С. /26 годишен/ и Златко Т. /на 19 години/ е за това, че на  09.05.2017 г. в гр. Велико Търново, в съучастие, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по предварителен план за сплашване, нанесли множество удари с ръце и крака на Тодор С.

Двамата съборили жертвата си на земята, викали, заканвали му се, гонили го, безпричинно се качили в лекия му автомобил „БМВ 316“ и форсирали двигателя  и когато пострадалият успял да вземе контактния ключ от автомобила, за да предотврати по-нататъшни действия с него, с палка начупили задно панорамно стъкло.

Обвиняемите били в заведение с приятели, играели билярд, пиели бира и танцували. Около 22:00 часа се сбили с друга компания в заведението, поради което била извикана охраната. След потушаване на скандала, продължавали да пият бира. Докато всички се забавлявали, момичетата  от компанията заявили, че Тодор С. ги притеснявал и искал сексуални услуги срещу заплащане. Обвиняемите решили да сплашат ухажора. Едно от момичетата написало съобщение на пострадалия, че желае да се срещнат. Пострадалият  отишъл  в заведението и под предлог, че у тях има купон,  извел едното момиче. Обвиняемите също излезли и нападнали Тодор С., съборили го на земята и започнали да го бият с ритници и юмруци, като му крещели да не се занимава с малолетни и  да не закача тяхното момиче. Още при първото блъскане пострадалият изпуснал портмонето, в което имало 42 лева, ключовете си и телефона. Единият обвиняем – Пламен С.,  взел 40 лв. от портфейла, а другият взел ключовете, качил се в автомобила,  запалил двигателя и започнал да го форсира. Пострадалият успял да вземе ключовете от контакта и тръгнал да бяга. Тогава двамата обвиняеми го настигнали отново и започнали да му нанасят удари. Когато решили, че са го наказали, се върнали към автомобила и с палка начупили задното панорамно стъкло, а после се прибрали в заведението.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете