Двама рибари изчезнаха край Дуранкулак

Двама мъже от Дуранкулак са в неизвестност от понеделник вечерта. По обед 28-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков излезли с лодка от пристана в пограничното село да ловят риба, но вечерта не се прибрали. "Сигнал, че са изчезнали, бе подаден в 19,30 ч. Оттогава тече акция по издирването им", съобщи кметът на Шабла Мариян Жечев.

Според него доброволчески групи от сутринта обхождат брега в Шабла, Дуранкулак и Тюленово, а в морето кръстосват катери на Гранична полиция. В 10,17 ч в акцията се включи и хеликоптер "Пантер" на ВМС. "Не са пострадали от щорм. Морето е спокойно, духа западен вятър, но е доста студено. Ако двигателят на лодката се е повредил, течението може да ги е отнесло навътре.

Надявам се да ги открием живи и здрави", каза кметът. Според него от няколко години двамата изчезнали мъже си вадели хляба с риболов. "Коста Мянков и Галин Тодоров са вещи в занаята. Вероятно са излезли за кефал. В понеделник времето беше тихо. Днес обаче видимостта падна, вали сняг. Дано въпреки това операцията по издирването да е успешна", обясни кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България