Двама се удавиха в Дунав за ден

Момче на 14 г. било повлечено от течението на реката

Звезделин отишъл с приятел да се разхлади

Две жертви взе Дунав за ден. 14-годишно момче се удави край село Остров (Врачанско), а в мрежите на рибари край село Батин (Русенска област) изплува тялото на 34-годишен мъж. Звезделин от село Галово, заедно със свой приятел на 15 години, влезли да се разхладят във водите на реката. Те обаче избрали да плажуват в района на пристанищната зона в селото. Там течението е най-силно, има и дълбоки канали и плуването е изключително опасно, разказа кметът на Остров Ирена Станкулова.

Подводните течения завлекли по-малкото момче и то така и не излязло на повърхността. Още същия ден започнала акция по издирването на тялото на детето. В търсенето се включили и екип водолази. Едва вчера трупът е намерен на около 10 метра по-надолу от мястото, където се гмурнал Звезделин.

Край с. Батин в местността “Лодкостоянката” рибари открили труп, заплетен в мрежите им. Мъжът е изваден с помощта на екип от сектор “Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Русе, съобщават от полицията.

Извършен е оглед от дежурна оперативна група на полицията, в присъствието на съдебен лекар. Видими данни за насилствена смърт към момента няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България