Двама столичани са обвиняеми за разкритата нарколаборатория в Перник

Двама столичани са привлечени като обвиняеми във връзка с разкритата високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис в Перник, съобщи ОД на МВР.

В края на миналата седмица, под наблюдението на Окръжна прокуратура, след претърсване в сграда в бившия завод "Кристал", криминалистите открили оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. От три пригодени за целта помещения органите на реда иззели над 1000 саксии със засадени растения.

Помещенията били снабдени със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, имало измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита.

Тогава на място са установени и задържани двама 42-годишни мъже с постоянен адрес в София - криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Първоначално им е наложена 24 - часова полицейска мярка, а впоследствие мярка за неотклонение "задържане под стража". Привлечени са като обвиняеми за производство на наркотични вещества. Действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право