Двама учители починаха за седмица в Опака

Двама учители от Средното училище "Васил Левски" в град Опака са починали през последната седмица. Това са Румяна Георгиева на 49 години и Диян Йорданов  на 43 години, предаде БНР.

При Георгиева, която е била диабетичка, има положителен PCR тест от 30 октомври. Причината за смъртта ѝ е усложнение от коронавирусната инфекция. 

Йорданов също е имал грипоподобни симптоми, но не си е правил тест, допълни директорът на учебното заведение. По думите му педагогическият екип е притеснен, стрес има и сред учениците и техните семейства.

Днес специализирана фирма ще извърши дезинфекция в учебното заведение. За успокоение и на възпитаниците на училището, и на родителската общност директорът е поискал от Министерството на образованието и науката от утре да се премине към обучение в електронна среда от разстояние. Вече има потвърждение за учениците от 5 - 7 клас, очаква се и за най-малките от 1 - 4 клас.

В средното училище Опака работят общо 24 души педагогически персонал. Към днешна дата има един с коронавирус (диагностициран на 31 октомври) и деветима отсъстващи заради грипоподобни симптоми. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България