Задържаха шофьора на тира, ударил автобус на “Тракия”

Множество протести срещу проява на крайната десница в Берлин

Издирват шуменец

Официално от Кремъл: Бойко Борисов ще посети Русия на 30 май

Мая Манолова: Още 12 болници са пред фалит, освен тези в Ловеч и Враца

Германия започна подготовка за световното първенство по футбол

Премиерът Борисов на аудиенция при папа Франциск

ЕС отделя 1,5 милиарда евро за Турция за борба с мигрантската криза

Юбилеен маратон събира над 100 начинаещи предприемачи За 54 часа превръщат иновативни идеи в бизнес проекти

Хамбург въвежда частична забрана за стари дизелови автомобили

Делото за арест на стрелеца от Свети Влас да се гледа отново

Добричлия осъди общината заради падане на леда

Интернет търговия е заплаха за защитените животни

Американска двойка осъди 30-годишния си син да се изнесе от дома им

Георги Вълев от “Килърите” не успя да осъди журналистка от Велико Търново Разходките на затворника от Ловеч до Велико Търново за заведените от него дела продължават за сметка на данъкоплатците

Два от фестивалите на Търново са част от престижен европейски лейбъл

„Сцена на вековете”

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов получи писмо от Дарко Брлек -Президент на Европейската фестивална асоциация и ДжонатънМилс президент на международното жури на ЕФФЕ 2017-2018. Градначалникът бе информиран, че  оперният фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец и  музикалната проява „Аrbanassi summer music“ в средновековната църква „Рождество Христово” в село Арбанаси отново са част от най-престижният фестивален европейски лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“.
В писмото се казва: “ Радваме се да Ви информираме, че фестивалите ви са избрани да получат ЕФФЕ лейбъл за 2017-2018 г. Международно жури одобри вашата кандидатура. Вашите фестивали вече са част от общността (семейството) на ЕФФЕ фестивалите, която се фасилитира от Европейската фестивална асоциация, която включва фестивали, поддържащи високо художествено качество и оказващи значително въздействие на местно, национално и международно ниво. Вашите фестивали скоро ще се появят на уебсайта на EFFE, което означава, че информацията за фестивалите ви ще е лесно достъпна за фестивалната публика, хора на изкуството, арт организации, ансамбли, оркестри, театрални и танцови групи, държавни органи на всички нива, спонсори, частни компании и медиите”.
В посланието се изтъква още, че се планира широка комуникационна и маркетингова кампания, в която проявите на старата столица ще бъдат включени.
„Препоръчваме ви да използвате EFFE лейбъла при вашата комуникация към аудитории и други заинтересовани страни. Можете да изтеглите логото на лейбъла тук, като можете да започнете да го използвате от днес. Официалното обявяване на селектираните фестивали ще се проведе по време на EFFE MeetUp във Висбаден на 4 май, където като носител на EFFE Label 2017-2018 ще бъдете поканени да участвате в събитие за обмяна на опит и създаване на мрежи”, се казва още в писмото.
Двата фестивала показват много добра устойчивост и получават за втори път признание от най-престижният европейски фестивален лейбъл, след като получиха този статут за пръв път през 2016 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.