Управляващите спечелиха парламентарните избори в Полша

Слабо земетресение край Ихтиман

Орбан загуби Будапеща на местните избори

Кюрдите се разбраха с Дамаск, сирийската армия изпраща войски в Северна Сирия

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край Казанлък

Вижте какво ще е времето днес

Изгубени в празнодумието Вече не вярваме на думите, на медиите, на политиците

Първите български общинари работят напълно безплатно

На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Защитеното жилище за лица с интелектуални затруднения в търговищкото село Лиляк започва работа по два проекта. Ще бъде закупено допълнително обзавеждане, като легла, гардероби за спалните помещения за настанените там. Проектът за обновяването на материалната база е на стойност 29 990 лв. и ще бъде финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Съфинансирането от страна на Сдружение „Закрила, обич и вяра“, което управлява социалната услуга в жилището, е в размер на 2 999 лв.

Вторият проект е за премахване запрещението на трима младежи, настанени в жилището. Целта е те да могат да се реализират на трудовия пазар. Към всеки от младежите ще бъдат изградени подкрепящи мрежи. С тяхна помощ ще бъде изготвен личен профил и житейски план на младите хора, чрез т.нар. „подкрепено вземане на решения“. Проектът е на стойност 2985 лв. и се финансира от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения.

Общо 8 са младежите, настанените в Защитеното жилище в Лиляк, уточняват от местната администрация в Търговище. Там те изграждат социални, трудови умения и навици, които да им помогнат да водят самостоятелен и пълноценен начин на живот в среда, близка до семейната.

Реализирането на двата проекта ще допринесе за по-високото качество на предоставяните социални услуги, за тяхното модернизиране, както и за по-добрата жизнена и социална среда на потребителите.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.