Двете жертви на атаката край Париж са майката и сестрата на нападателя

Двете жертви на нападението с нож днес в парижкото предградие Трап са майката и сестрата на нападателя, предаде Ройтерс, като се позова на френското вътрешно министерство.

Третият пострадал е случайна минувачка, която е с тежки наранявания след атаката, посочва Асошиейтед прес.

По-рано през деня представител на френските власти заяви, че полицията проучва дали става дума за семеен скандал.

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атаката , но не представи доказателства нападателят да е ставал неин член, отбелязва Ройтерс.

Извършителят на нападението е бил известен на френските служби за сигурност, предаде Radio France Info. През 2016 г. той е направил изявления, оправдаващи тероризма.

Радиото подчертава, че Трепе се смята за база на радикална ислямистка мрежа, която е изпратила по бойните полета в Сирия и Ирак около 50 джихадисти. Медията припомня, че предградието е едно от 30 точки във Франция, за които властите в Париж са разпоредили подсилване на полицията чрез допълнителен персонал и ресурси.

Причините за атаката с хладно оръжие в предградието Трапе на френската столица все още не са изяснени. Представител на съдебните кръгове поясни, че към настоящия момент антитерористичните органи все още не са се включили в разследването на нападението.

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че нападателят е имал сериозни психиатрични проблеми, предаде Асошиейтед прес.

Министърът добави, че трети човек, който е сериозно ранен, не е бил член на семейството.

Жерар Колон обясни, че полицията е застреляла мъжа, след като той излязъл от дома на майка си с нож в ръката и пренебрегнал предупрежденията на полицията.

"Изглежда, престъпникът е имал сериозни психиатрични проблеми", каза Колон, цитиран от Ройтерс. "Бил е известен (на полицията) заради подкрепа за тероризма, но изглежда е бил емоционално неуравновесен, а не човек, който би откликнал на призивите за действие на терористични организации като Даеш", заяви Колон и добави, че засега антитерористичната прокуратура не ръководи разследването, но го следи внимателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа