Две години затвор за въоръжен грабеж на ирански тираджия край Сливен

Съдът в Сливен наложи ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ на 30-годишния Радостин С. Той е признал вината си за това, че на 12.02.2016 г., на главен Сливен – Ямбол, в съучастие с Красимир К., като съизвършител, отнел 250 литра дизелово гориво – на обща стойност 442 лв., от владението на ирански гражданин, като употребил за това заплашване с газов пистолет.

За същото деяние вината си е признал Красимир К. (на 42 г. от гр. Сливен). Той е получил условно наказание в размер от 2 г., изтърпяването на което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 г. Това е така, защото Красимир К. е извършил горепосоченото деяние, но не в условията на опасен рецидив.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Припомняме, че Радостин С. е обвиняем и по друго досъдебно производство за това, че на 02.10.2017 г., на км. 245 от АМ „Тракия“, в землището на село Омарчево, общ. Нова Загора, при условията на опасен рецидив, отнел от товарен автомобил със сръбска регистрация,чужди движими вещи – 200 литра дизелово гориво, от владението на сръбски гражданин, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като заварен на мястото на произшествието, употребил заплашване с пистолет, за да запази владението върху открадна

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право