Две години затвор при строг режим за дилър на "АБ-чиминака"

Две години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи дилър на марихуана и на синтетичния наркотик "АБ-чиминака". Наказанието бе наложено от Окръжния съд в Сливен по съкратеното съдебно следствие - съобщиха от съдебната палата.

П.Я. бил задържан при акция на полицията на 20 октомври миналата година. В него били открити 0,230 гр. коноп и 18,561 гр. от опасната дрога "АБ-чиминака", добила популярност като "чай".  Спрямо сливенеца са били повдигнати обвинения за държане на наркотичните вещества, както и за това, че продал 1,309 гр. "чай" на друго лице. Подсъдимият е с основно образование, женен, работещ, осъждан. Наложената му присъда след одобреното от съда споразумение с прокуратурата не подлежи на обжалване.

"АБ-чиминака" е сред сравнително новите наркотици, появили се на черния пазар у нас - заявиха служители на реда. Има данни, че се внася от чужбина. Според различни източници, цените на една доза варират от 10-20 до 50 лева. "Чаят" е много опасен. Приемът му предизвиква агресия, неадекватност, тежки поражения върху психиката, може да доведе до самоубийство. По време на полицейската акция на ОД на МВР-Сливен през последните 3 дни на октомври м.г. , при проверката на  3 автомобила в Сливен бяха иззети метаамфетамини и марихуана, а дрогиран шофьор на 21 години бе изправен пред съда по бързото производство. Пътуващите в трите коли лица бяха на възраст от 18 до 32 години. По същото време в Нова Загора задържаха 18-годишен ученик с марихуана, 32-годишен - докато купува хероин и 23-годишен - с марихуана и метаамфетамин. В Твърдица бе заловен 21-годишен с марихуана.

Коментари

Задължително поле