Две дебютантки в дамския финал на Ю Ес Оупън

Ю Ес Оупън ще има нова шампионка, след като за битката за титлата утре вечер се класираха две дебютантки във финал на Големия шлем. Винъс Уилямс загуби с 1:6, 6:0, 5:7 от Слоун Стивънс първия от двама американски полуфинала. Така 37-годишната легенда не успя да стигне до трети финала в Шлема тази година, но се закани да остане на корта и да продължи да търси нови титли. Стивънс, която е с 13 години по-млада, похвали спортната си злоба, която й помогнала да оцелее в драматичния мач.

„Не бих се предала на никого!“, заяви тенисистката от Флорида. Тя е №83 в света, след като в началото на годината претърпя операция на стъпалото. Слоун прибави скалпа на Винъс към този на сестра й Серина, която победи в паметен мач на Аустрелиън Оупън през 2013-а.

Стивънс е едва четвъртата непоставена финалистка в Ню Йорк от 1968 година насам, а нейна съперничка ще е 15-ата в схемата Мадисън Кийс. По ирония на съдбата тя също имаше здравословни проблеми през годината. В началото на сезона претърпя операция на ръката, а през юни се подложи на нови процедури заради продължаващите болки. Кийс обаче стигна до шампионския мач далеч по-лесно – 6:1, 6:2 срещу Коко Вандъуей.

Освен здравословните проблеми и нервите преди първата битка за голяма титла, двете финалистки ще се изправям пред още една трудност.

„Тя е една от най-добрите ми приятелки в тениса – разкри Слоун. – Не е лесно да играеш срещу приятелка.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт